“Мала, ево ти кључеви, чекај ме у кабинету”: Сведочење студенткиње Богословије о продекану Вукашиновићу

1

(Фото: https://mitropolija.com/)

“Често ме је сретао и од мене захтевао да му сваки дан пишем поруке. Ако бих прескочила који дан, следио је прекор првом приликом када се видимо. “Мала, ево ти кључеви од кабинета и чекај ме горе” – овако је демонстрирао свој апсолутизам и право над студенткињом (име познато редакцији), још једном жртвом професор и продекан ПБФ Владимир Вукашиновић, стоји у сведочењу протојереја Драгомира Санда, који је о овоме раније информисао управу факултета.

У документацији коју објављујемо налазе се делови сведочења ове студенткиње о свом случају, али и случају њене колегинице са којом је делила собу када је Вукашиновић одвео 40-ак студената у манастир Студеница на практични део наставе.

– Увече смо биле распоређене и ја сам добила собу са колегиницом. Kако је било пријатно вече, прошетали смо манастирском портом, а нешто потом смо приметили како професора Вукашиновића асистенти Јоцић и Лукић испод руке и полупијаног воде у конак. После неког времена и ми смо пошли на починак. Kада сам отворила собна врата затекла сам Вукашиновића како силује колегиницу. Уплашила сам се, било ми је врло непријатно, тако да сам дуго још била напољу. Сутрадан колегиница није устајала како би сви заједно пошли до испоснице Светог Саве. Вукашиновић се понашао као да се ништа није десило. Било јој је вероватно непријатно, а у каснијој причи ми је рекла да јој је Вукашиновић, по својој прилици, нешто убацио у пиће и да је она остала добрим делом без свести пре него што је легао са њом у кревет. Поменута колегиница је напустила факултет, а како сам касније чула, била је психијатријски случај од кога се до ни до данас није опоравила – навела је ова студенткиња.

Прочитајте још:  Од наших реакција зависи хоће ли друге жене решити да проговоре



У сведочењу, које је изнео протојереј стафрофор Драгомир Сандо, наводи се да она не одустаје да сведочи пред патријархом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Kада је била друга година основних студија на Богословском факултету, на семинар ју је позвао професор Вукашиновић да јој се похвали како је средио свој простор фрескама и ретким књигама где она може убудуће да користи овај простор како би у миру учила и радила. Тада јој је рекао да рачуна на њу и у перспективи, те да ће јој, као нови декан за неку годину наћи редовно запослење на факултету. Нису изостали мажење, миловање, а нешто касније и уцене и сличне ствари – наведено је у сведочењу, као и њена жеља да патријарху Иринеју све исприча, уколико је прими.

Svedočenje o Vladimiru Vukašinoviću FOTO: Printscreen

Подсетимо, Вукашиновићево име се у претходном периоду доводило у везу са разним оптужбама да је сексуално узнемиравао неколико својих студенткиња, а једна од њих (име познато редакцији) се обратила управи факултета, тражећи заштиту. Запослени на овом факултету тврде да се уз његово име везују овакве ствари последњих 20 година, док са друге стране адвокат Вукашиновића Желимир Чабрило тврди да су у питању клевете.

Чабрило за Директно.рс демантује све ове наводе и пита се зашто није против Вукашиновића поднета ниједна пријава Тужилаштву?!

Случај наводног силовања на Православном богословском факултету у Београду стигао је у Више јавно тужилаштво крајем јуна и предмет се налази у фази обраде, односно разматрања да ли има довољно елемената да надлежни тужилац покрене истражне радње које би евентуално случај довеле до суда.



– Мени је логично да кад сазнам за кривично дело, подносим кривичну пријаву Тужилаштву, полицији. Зашто су пријаве поднете факултету? Ако дело заиста постоји Тужилаштво обавештава радно место где тај неко ради. Ово је наставак финансијске освете против Вукашиновића због тога што се борио и бори се да црква за коју је он надлежан функционише законито, да се за сваки динар зна извор прихода, за шта је потрошено. Професор Вукашиновић је сигурно невин – рекао нам је адвокат Чабрило.

Прочитајте још:  Држава ненаменски потрошила 500 милиона евра од еколошких такса!

На наше питање, да ли ће професор Вукашиновић, који је и старешина цркве Ружица и капеле Свете Петке на Kалемегдану тужити оне који су изнели ове оптужбе у јавност, Чабрило каже да неће, јер не жели да се провлачи по новинама.

 

Svedočenje o Vladimiru Vukašinoviću FOTO: Printscreen

– Мој адвокатски став је да их не тужимо, тако сам посаветовао професора Вукашиновића – рекао је Чабрило, и додао да продекан Богословског факултета не познаје особу која је изнела оптужбе на његов рачун.

– Он претпоставља да је могуће да је у питању млађа жена која је долазила у цркву, али име са ликом не може да споји, не сећа се и није сигуран. Он не зна ко је та жена – рекао је Чабрило.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““Мала, ево ти кључеви, чекај ме у кабинету”: Сведочење студенткиње Богословије о продекану Вукашиновићу

  1. Ово је правило у окупираној Србији, власт и капитал се деле највећим развратницима, насилницима … како би били лак плен за корупцију и уцену да би народу који их је направио, родио, отхранио чинили најгори против природни блуд по вољи зликоваца банкстера сатаниста, вакцинаша, чедомораца, дечијих крвопија, педофила …
    Др Смиља Аврамов је рекла да је једна договорена тачка трилатерале ( Берлин, Лондон, Вашингтон, Ватикан ) да се уништи православље “тешким парама”.
    Ево како:
    Банкстери преко тајкуна убацују у цркву % новца опљачканог од државе преко најгешнијих “духовника” и њима дају за право да раде шта хоће, корумпирани политичари, службе, медији, пандури и судије их штите до даске јер су исте духовне грађе и од истог газде а они ће за услугу газди, корумпирани и уцењени цмакати папи руку.
    Шта овде није истина? Овог развратника штите 20 година!
    У световној и духовној власти све сами педери, лезбаче, травестити, наркомани, педофили, насилници, силоватељи, лоповчине … имали неко ко може помислити да је то случајно, да то није НАМЕРА окупатора да уништи Србију а пре тога је понизи.
    https://www.youtube.com/watch?v=pHsCfSWeHGM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *