Митрополит калавритски Амвросије: МАСКА ЈЕ ИНСТРУМЕНТ ЂАВОЛА И ЊОЈ НИЈЕ МЕСТО У ХРАМУ

0

(Фото: LEMOINE / BSIP / Profimedia)

Јерарси Грчке православне цркве, бивши митрополит калавритски и егилијски Амвросије (Ленис) и митрополит китирски и антикитирски Серафим (Стергиулис) изјаснили су се против ношења медицинских масти у храму за време богослужења.

Интернет издање Vima Orthodoxias јавило је да је митрополит Серафим упутио писмо председнику владе Грчке Кириакосу Мицотакису, у којем је захтевао да „Цркву остави слободном“.
„Нека држава, уз вашу бригу, предузме мере уведене на свим другим јавним местима, али Цркву оставите слободном (како то захтева Устав наше државе, члан 13, став 2) да управља својим домом, уз помоћ руководства нашег Светог Синода. Маска нема места у светињи“, – рекао је грчки архијереј.
Он је подсетио да су православни Грци већ били лишени могућности да учествују у богослужењима током периода Великог поста, Страсне Седмице и Васкрса. Митрополит Серафим позвао је Мицотакиса да послуша мишљење православних како би се избегла “непријатна изненађења.”

Митрополит Амворсије је такође иступио против ношења медицинских маски у храму, које је он назвао симболом малодушја, што значи „знаком ђавола“.




„Маска, тај ђаволов инструмент, сада свуда доминира! Полако улази и у Православну Цркву. Можете видети епископе, ђаконе, свештенике и лаике искључиво у маскама, које су демонски изум. Следствено томе, ђаво је, у овом случају, ушао у умове неких првосвештеника и неких других свештенослужитеља и блокирао их! Каква срамота!“, – пренео је речи бившег митрополита Амвросија Telegram -канал «Пастир & Паства».
По његовом мишљењу, санитарни захтеви за свештенство и мирјане знак су приближавања епохе Антихриста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Мере попут маски, обавезно растојање између нас, забрана светих празника и поклањања светим иконама наше Цркве, затварање цркава, забрана звоњаве звона, као и употреба разних дезинфекционих средстава чак и у храму итд. – све ове невиђене мере забране, које су сада постале део наше свакодневице и, пре свега, страх да један другог не заразимо коронавирусом, све су то знамења времена, – рекао је митрополит Амросије. – Доба Антихриста се приближава, и ми га осећамо“.

Прочитајте још:  НЕСТОРОВИЋ ПОНОВО ШОKИРАО ИЗЈАВОМ Без потребе су претрпане болнице, лажно позитиван тест…



Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Извор: „Руска линија“

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *