ОПАСАН ОТПАД ИЗ МАKЕДОНИЈЕ ЗАВРШИО У СРБИЈИ (KРУШЕВЦУ)

0

(Фотографије Пиксабеј)

Несрећа у главном граду Либана, Бејруту, узнемирила је цео свет. Разарајућа експлозија уништила је већи дио луке и околних зграда. У експлозији је погинуло најмање 100 људи, а више од 4000 је повређено. Неколико сати након експлозије, возила хитне помоћи су још увек евакуисале повређене, док су војни хеликоптери покушавали да угасе пожар који лучи у луци.
———————————————————————————————————————————-
Донедавно је постојало слично складиште с опасним и експлозивним материјама само неколико километара од Скопља.
На имању компаније Макпетрол између насеља Даме Груев и Ново Село до пре само годину дана је било смештено неколико тона застарелог ракетног горива за ракете из туче у власништву АД “Теас-Темко”.

Велика количина опасних и експлозивних материја неколико година била је једно од највећих жаришта загађења за животну средину, али и за безбедност и здравље грађана, посебно ако се зна да је ракетно гориво запаљиво и његова количина је довољно велика да изазове сличну несрећу као у Бејрут.




У новембру прошле године, Влада је путем Генералног секретаријата успела да уклони ово штетно гориво из околине Скопља.

„Генерални секретаријат је, на основу закључка владе, на основу споразума са јединим понудиоцем Траyал корпорација АД „Kрушевац“ – Република Србија, коначно изнео ван земље велику количину опасних и експлозивних предмета који су претходно били у власништву АД „Теас – Темко” на имању АД “Макпетрол” у Скопљу “, саопштила је тада влада.
Тиме се земља ослободила опасног и штетног горива које је бесплатно превезено у Републику Србију, чиме је отклоњена опасност од несреће попут оне у Бејруту.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Случај „Темко“: Како Скопје ги избегна застрашувачките сцени во Бејрут?

линкови:

Прочитајте још:  "Сваки нормалан човек који је прочитао више од пет страна историје зна да не постоји македонски идентет"

http://www.priv.rs/Ministarstvo-privrede/90/TRAYAL-KORPORACIJA-AD.shtml/companyid=393
Одговор из Министарства заштите животне средине:

Министарство заштите животне средине није издало компанији “Траyал корпорација АД „Kрушевац“ – Република Србија ни једну дозволу за складиштење и третман опасног отпада .

Зелена патрола



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *