ЗА ТИЛИ ЧАС: Решите се досадног леда из замрзивача брзо и лако!

(Фото: Shutterstock)

Високе летње температуре су одличне када решите да одрадите генералку у кухињи. За мање од сат времена лед из замрзивача ће нестати и остаје вам само да добро покупите воду и пребришете фиоке и зидове фриза и све се цакли.

Међутим, није стално лето, а замрзивач, што је старији, све брже таложи лед, те неретко морате да га отапате на мање од месец дана.

У чему је цака?

За почетак, покушајте да меморишете где вам се шта налази у замрзивачу. Уколико имате навику да свако мало отварате фриз, разгледате, а потом пет минута тражите неке намирнице, очекујте да ће се лед брже стварати.
Такође, када купујете замрзнуте намирнице пребришите их пре него што их гурнете у фиоку.

Исто тако, уколико замрзавате кувану храну побрините се да она буде потпуно хладна пре него што је ставите у замрзивач. Ако вас је страх да оставите шерпицу преко ноћи напољу, онда је бар оставите у фрижидеру пре него што јело одложите у замрзивач.

Домаћице кажу и да је кључно да добро затварате намирнице које одлажете. Kупите зип затвараче или користите вакум кесе или кутије које добро дихтују.

Поједине саветују и да на газу намочите неколико капи уља и потом премажете зидове и фиоке фриза, јер се лед неће стварати на масним површинама.Ало

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.