ЗА ТИЛИ ЧАС: Решите се досадног леда из замрзивача брзо и лако!

0

(Фото: Shutterstock)

Високе летње температуре су одличне када решите да одрадите генералку у кухињи. За мање од сат времена лед из замрзивача ће нестати и остаје вам само да добро покупите воду и пребришете фиоке и зидове фриза и све се цакли.

Међутим, није стално лето, а замрзивач, што је старији, све брже таложи лед, те неретко морате да га отапате на мање од месец дана.

У чему је цака?

За почетак, покушајте да меморишете где вам се шта налази у замрзивачу. Уколико имате навику да свако мало отварате фриз, разгледате, а потом пет минута тражите неке намирнице, очекујте да ће се лед брже стварати.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, када купујете замрзнуте намирнице пребришите их пре него што их гурнете у фиоку.

Исто тако, уколико замрзавате кувану храну побрините се да она буде потпуно хладна пре него што је ставите у замрзивач. Ако вас је страх да оставите шерпицу преко ноћи напољу, онда је бар оставите у фрижидеру пре него што јело одложите у замрзивач.

Домаћице кажу и да је кључно да добро затварате намирнице које одлажете. Kупите зип затвараче или користите вакум кесе или кутије које добро дихтују.

Поједине саветују и да на газу намочите неколико капи уља и потом премажете зидове и фиоке фриза, јер се лед неће стварати на масним површинама.



Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *