Српско расејање широм света протестује за српску демократију (Видео)

0

(Фото: Printscreen/Facebook/Democracy 4 Serbia - Switzerland)

Група Демоцрацy4Сербиа организује данас глобални протест дијаспоре за демократију, слободу, људска права и људске животе у Србији. Протест се одржава у Амстердаму, Бриселу, Берлину, Бостону, Цириху, Хамбургу, Хелсинкију, Лондону, Њујорку, Ослу, Паризу, Прагу и Ванкуверу.

Људи из дијаспоре и широм света организују протесте у више од десет градова широм света, који ће како кажу “објединити људе из дијаспоре и пријатеље широм света у глобални протест”.




Kако наводе из групе Демоцрацy4Сербиа, симбол ових протеста је кључ, односно ослобађање Србије од сваког вида опресије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Неке од порука људи из дијаспоре су: “Kрушик”, “Докторати” и “Респиратори”.

У саопштењу Демоцрацy4Сербиа наводи се да ће протестовати због сталне злоупотребе власти, полицијске бруталности и употребе паралегалних формација, употребе сузаваца током пандемије, затварања политичких затвореника, због негирања слободе говора и валидности избора одржаних 21. јуна 2020. године.

“Очекујемо да Уставни суд Србије одлучи у складу са уставом Републике Србије у вези са жалбама приложеним овом суду, а које доводе у питање легитимност парламента. Апелујемо на међународну правну заједницу да реагује на низ утврђених неправилности у току изборног процеса у Србији 2020”, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  Нешто се збива у светској економији: Централне банке широм света купују огромне количине злата




Они траже пуштање на слободу мирних демонстраната који су бесправно ухапшени и осуђени, којима није омогућено правично суђење и подржавају захтев иницијативе “Уједињени против ковида” за независном истрагом политички мотивисаног руковођења званичним информацијама Kовид-19 случајева од стране Владе Србије.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *