Зашто су честе преваре у стабилним везама: Ко се каје више?

0

(Фото: Shutterstock)

Једна америчка страница објавила је струдију у којој је учествовало 2.000 америчких и европских мушкараца и жена како би открили због чега то особе које су у стабилним везама варају своје партнере.

Више од 50 одсто испитаника потврдило је да је бар једном у животу преварило свог партнера. У Европи 65,6 одсто жена и 59,8 одсто мушкараца тврдило је да су једном преварили, а 34,4 одсто жена и 40,2 одсто мушкараца то су учинили више пута. У Америци, само једном варало је 68,2 одсто мушкараца и 59,9 одсто жена.

Они који нису варали, 27,8 одсто жена и 18,8 одсто мушкараца, рекли су да су се ипак зближили са особама супротног пола с којима нису били у вези.




Један од главних разлога због ког америчке жене варају јесте недостатак партнерове пажње, а иста оправдања имале су и Европљанке. Други разлог је зато што су желеле да се осећају “секси”, али и зато што им је друга особа била физички згодна. Разлог због којих мушкарци најчешће варају јесте зато што им је друга особа физички привлачна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога, 40,6 одсто жена и 32,9 одсто мушкараца признало да су варали своје партнере са пријатељима, а друго најпопуларније место за проналазак љубавника је посао. Чак 33,3 одсто жена и 28,6 одсто мушкараца преварили су своје партнере с колегама на послу.

Истраживања су показала и да већина неверних жена и мушкараца искрено жали због своје преваре. Оно што је интересантно, јесте да су мушкарци ти који се више кају. Чак 71 одсто мушкараца наспрам 57,8 одсто америчких жена кају се због неверности, а када је Европа у питању, тај односје 50-50.

Прочитајте још:  Немачки комесар за квир: „Трансродне жене су жене. Све друго је трансфобично."



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *