Демонстранти у Бугарској поново поставили шаторе

0

Бугарска (Фото ЕПА/ Borislav Troshev)

Након што је полиција у петак ујутру уклонила шаторе са кључних раскрсница у Софији, група демонстраната поново их је касније поставила и блокирала саобраћај.

Полиција овога пута није уклонила шаторе, јавља бугарска агенција БТА.

Председник Румен Радев прокоментарисао је у посту на Фејсбуку да је влада умешала полицију у сукоб с хиљадама демонстраната.




– Спремност на жртвовање социјалног мира у име политичког опстанка је чин политичке ескалације без преседана током бугарске транзиције. Криза бугарске демократије не може се решити репресивним и полицијским мерама, може се само продубити, рекао је Радев, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Изјавио је да ће оставке кабинета и генералног тужиоца бити први корак ка повратку Бугарске у владавину закона и демократске процедуре.

Главна инспекторка Красимира Стојадинова из Метрополитанске управе унутрашњих послова изјавила је јутрос да ће полиција наставити да покушава да наговори демонстранте да уклоне блокаде. У току ноћ нико није ухапшен.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *