МИЛОВ КРАЈ ГЛЕДАЋУ ИЗ ЛОНДОНА! Интерпол одустао од Ђукановићевог противника! Ово је јак ветар у леђа опозицији!

0
Душко Кнежевић (Фото: Јутјуб)

Душко Кнежевић, најбогатији црногорски бизнисмен, некадашњи финансијер, а сада највећи непријатељ Мила Ђукановића, пре неколико дана скинут је са Интерполове потернице коју је за њим била расписала Црна Гора.

Иако сада слободан човек, председник „Атлас групе“ још увек се налази у Лондону, где борави од фебруара прошле године када је протеран из своје земље, а одатле у интервју поручује да је пресрећан што је Интерпол овакву одлуку донео баш у јеку предизборне кампање за, чини се, историјске изборе у тој земљи и да је она јак ветар у леђа црногорској опозицији.

Када планирате да се вратите у Црну Гору?
– Највероватније у септембру, када она буде ослобођена, а Мило послат у историју, његов крај на изборима ћу гледати из Лондона. Већ су ме више пута позивали властодршци из Црне Горе да се вратим и боравим у хотелу, али ја сам ту срамну понуду одбио. Иако једва чекам, зарекао сам се да се у земљу враћам тек кад они буду срушени, кад Црна Гора буде нормална држава са новим и демократским институцијама.

Да ли сте очекивали овакву одлуку Интерпола с обзиром на то да вас власти из Црне Горе терете за много кривичних дела, којима је државни буџет наводно оштећен за стотине милиона евра?

– Нисам очекивао, признајем, да потерница буде избрисана, мислио сам да ће је можда само замрзнути, али ово је победа над безакоњем, доказ колико је режим Мила Ђукановића корумпиран и лош и да сам био у праву за све што сам о њима причао, као да је оптужница била обојена политичким мотивима и срамна. Обрадовао сам се када ме је мој сјајни адвокатски тим обавестио да је Интерпол повукао потерницу уз образложење, поред осталог, да „постоји преовлађујућа политичка димензија случаја“. Нарочито ме весели што је до ове одлуке дошло баш у току предизборне кампање у Црној Гори. Сматрам ову одлуку, која долази од високе институције као што је Интерпол, врло битном у смислу подршке да се сруши режим Мила Ђукановића.
Планирате ли да подржите опозицију на још неки начин?

– Помагаћу опозицију на сваки могући начин, даћу јој снажан ветар у леђа, не само једну конкретну опцију, него све, јер ће и најмање опозиционе странке бити пресудне у рушењу Милове империје и листе. Такође, имаћу још неколико јаких активности у наредном периоду и податке које ћу избацивати у наредних 10-15 дана, како буде текла кампања. Верујте ми, имам пуно тога о режиму Мила Ђукановића од деведесетих година до данас. Поред снимка „плаве торбе“ имам још материјала, али ћу их објавити у консултацији са својим правним тимом. Такође, имам податке и о Миловим средствима у иностранству.

Црна Гора и даље држи границе са Србијом затвореним, шта мислите да ли ће их отворити пре избора?

– Очекујем да ће Црна Гора да отвори границе са Србијом и са регионом до 15. августа јер је земља у потпуном економском колапсу, незадовољство је велико, људи на приморју неће имати од чега да живе. Мораће да отворе границе да би спасли шта се спасти може. Али помоћи ћу и ја кад се вратим и допринећу даљем развоју земље, доводићу инвеститоре, користићу своје бројне међународне везе и свој утицај и углед који је неоспоран, што је Интерпол брисањем потернице и доказао.Ало

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.