Пентагон: Циљ прегруписавање трупа у Европи ─ обуздавање Русије

0

(Фото: ЕПА/МАЦИЕЈ КУЛЦЗYНСКИ)

Повлачење америчких трупа из Немачке уклапа се у стратегију обуздавања Русије, изјавио је шеф Пентагона Марк Еспер.

„Појачавамо обуздавање Русије и јачамо (Северноатлантску) алијансу. Пребацујемо много трупа даље на исток, ближе границама Русије“, рекао је Еспер за „Фокс њуз“.
Према његовим речима, већина савезника са којима је разговарао, ово сматра „добрим кораком“.

Еспер је раније саопштио да ће из Немачке бити повучено укупно готово 12 хиљада америчких војника, од којих ће већина (6,4 хиљаде) отићи кући, а остатак ће бити премештен у земље НАТО-а у Европи, укључујући Италију и Белгију.




Планирано је да се штаб америчких снага у Европи пресели из Немачке у белгијски Монс. Монс је тренутно штаб врховног команданта савезничких снага НАТО-а у Европи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Након објаве о повлачењу трупа из Немачке, Сједињене Америчке Држава најавиле су да ће послати додатних 1.000 војника у Пољску поред 4,5 хиљаде америчких трупа које се тамо већ налазе.

Иницијативу за војно обуздавање Русије финансира амерички Конгрес последњих пет година. Она предвиђа повећање присуства америчких војника у Источној Европи на основу ротације.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *