ПРИПРЕМАЈУ ТЕРЕН ЗА ВЕЛИКИ СУКОБ! Европа наоружава Индију, да би ратовала са Кином! Али ево ко има најбоље ловце!

0
Ј-20 (Фото: chinamil. com.cn)

Пет бораца Рафале француског порекла придружило се индијском ратном ваздухопловству прошлог месеца у великом споразуму у коме је учествовало 36 бораца, који ће у Индију до 2022. године бити у потпуности испоручени.

Борци Рафале стигли су, у светлу тензија између кинеске и индијске војске, које су нове борце поставиле у ваздушну базу Амбала у индијској држави Хариана.

Лист Тајмс оф Индиа изјавио је да је Индија прикупљала ове авионе како би били оперативни у близини кинеске границе у светлу тензија између две земље.

Лист је нагласио да је Француска убрзала испоруку авиона Рафале у Индију на захтев Њу Делхија, напомињући да је послата прва серија пет авиона.
У међувремену, интернетска публикација Национални интерес рекла је да ће се Рафале супротставити кинеском ловцу Ј-20, напомињући да и Индија и Кина верују да је борбени авион који имају најснажнији.

„Упркос томе, ниједан се до сада није показао у ваздушним борбама, с изузетком учествовања у ваздушним нападима на копнене циљеве.“

Кина има највећу ваздухопловну силу у Азији, према часопису који је назначио да Кина убрзано повећава борбену готовост својих ваздушних снага и пролази велику борбену обуку.

„С друге стране, Индија сматра да су нови борци које је набавила из Француске (Рафале) напреднијим од кинеских бораца (Ј-20)“, рекли су они.
Иако Рафале има карактеристике невидљивости у структури и крилима која су дизајнирана тако да значајно апсорбују радарске зраке, он није класификован борац као амерички Ф-35.

Извештај кинеске публикације Глобал Тајмс сврстава борце Рафале међу борце треће генерације, док је Ј-20 класификован као борац четврте генерације.

Напетости између Индије и Кине биле су на висини од три године након неколико сукоба дуж спорне границе у области Ладак.Правда

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.