Формирана „Удружена опозиција Србије“

1
(Фото: Танјуг)

Одлуку о формирању Удружене опозиције Србије данас је потписало 12 политичких субјеката – Грађанска платформа, Демократска странка, Демократска заједница војвођанских Мађара, Државотворни покрет Србије, Народна странка, Народни покрет Срба са КиМ “Отаџбина”, Покрет за преокрет, Покрет слободна Србија, Удружење синдиката Србије “Слога”, Странка слободе и правде, Шумадијска регија и Ђорђе Вукадиновић.

Како је рекао Јанко Веселиновић из Покрета за преокрет на конференцији за новинаре, две су заједничке ствари потписницима – нико никада није сарађивао са режимом Александра Вучића и испоштовали су Споразум са народом и да нису изашли на “лажне изборе”.
“Данашња одлука је наставак сарадње ових политичких организација са врло јасним циљевима”, рекао је Веселиновић.

Он је, представљајући одлуку о формирању Удружене опозиције, истакао да “Србија није слободна земља” односно да је “после лажних избора које су народ и опозиција удружено бојкотовали, постала једина земља у Европи која нема ни легитимну Скупштину ни Владу”.
“Грађани су данас животно и егзистенцијално угрожени, уцењени, институције су уништене, а медији заробљени. Дубоко свесни размере економске и друштвене пропасти, донели смо одлуку о формирању Удружене опозиције Србије са само једним циљем – смени нестручног, бахатог, корумпираног режима заснованог на самовољи једног човека и изградња демократског и слободног друштва за шта ћемо се борити и изборити свим расположивим средствима ненасилне политичке борбе, која укључује све облике грађанске непослушности”, рекао је он.

Обавезујемо се, додао је Веселиновић, да ћемо се, свесни идеолошких разлика, борити за успостављање слободног друштва и демократског поретка.

“Позивамо све политичке организације које деле исте идеје и које су се до сада понашале на сличан начин у борби против режима Александра Вучића, да нам се у наредном периоду придруже политичке партије, покрети, синдикати, али и појединци”, рекао је Веселиновић.Н1

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.