У Минску приведени координатори нереда

0

Белорусија (Фото: Танјуг / АП)

У Минску су приведени координатори масовних нереда, јавила је белоруска телевизија ОНТ.

„Један од притвореника изнајмио је собу на 17. спрату хотела „Белорусија“. Одатле је и координисао акције. Он је контролисао акције тројице подређених, који су даље руководили стотинама људи“, наводи се у саопштењу телевизије на Телеграму.




У Белорусији су 9. августа одржани председнички избори. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко који се налази на челу земље већ 26 година. Опозиција није признала резултате избора.

Увече истог дана, грађани незадовољни организацијом и резултатима гласања изашли су на улице, а масовни неодобрени протести настављају се трећи дан. Најтежа ситуација је у главном граду Минску где демонстранти праве барикаде и одбијају да се разиђу. За разбијање демонстраната, снаге безбедности користе водене топове, сузавац, шок-бомбе и гумене метке. Једна особа је погинула, а многи су због повреда хоспитализовани. Приведено је око пет хиљада људи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *