Северна Кореја извршила напад на Израел!

0

Ким Џонг Ун (Фото: kremlin.ru)

Истраживачи из компаније за кибернетичку безбедност који су први открили напад севернокорејских хакера на израелске безбедносне системе одбране, рекли су да је “хак” био успешан, упркос тврдњама министарства одбране да је супротно.

Медији извештавају да је “Лазарус” украо осетљиве податке из „неколико десетина“ компанија, Израел је рекао да се брине да би могао пасти у иранске руке.




Израелски одбрамбени званичници забринути су да би велика количина тајних података украдених током напада могла бити прослеђена Ирану, кључном савезнику Пјонгјанга, наводи се у извештају.

Израелске одбрамбене власти саопштиле су да је цибер-напад од стране групе Лазарус осујећен и да нису угрожени подаци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Израел и Иран су се годинама бавили тајним борбама које су укључивале високотехнолошко хаковање и сајбер-нападе. Израел је рекао да је спречио велики напад почетком ове године што се широко приписује Ирану. Осумњичен је да се Израел осветио две недеље касније сајбер-нападом на иранску луку.

Најпознатије америчке и израелске обавештајне агенције сумњиче се да су пустиле рачунарски црв назван “Стукнет” који је пореметио ирански нуклеарни програм.

Истраживачи су у среду изнели извештај да је напад Северне Кореје почео прошлог јуна.

Ово је, како се извештава, један од низа прилика у којима су хакери креирали лажне ЛинкедИн профиле за регрутовање особља и користили их да би се приближили својим циљевима у израелским фирмама.



Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *