Телеком подноси тужбу против Јунајтед медије због медијске хајке

0

Телеком Србија

Телеком Србија ће веома брзо поднети тужбу против Јунајтед групе јер је неистинама и лажима водио кампању против Телекома као конкурента на тржишту користећи сопствене ресурсе, односно своје медије, најавио је данас Владимир Лучић, координатор за интернет и мултимедију Телеком Србија групе.

„Сматрамо да се ради о једној врсти кампање против нас. Поднећемо тужбу врло брзо у Србији и пред једним међународним судом. То ће бити прилика за Јунајтед да докажу да је истина оно што су тврдили, а и ми да покажемо да се ради о кампањи конкуренције”, објаснио је Лучић на конференцији за штампу.



ИНВЕСТИЦИЈЕ ТЕЛЕКОМА ДАЈУ РЕЗУЛТАТ, 2011. НИЈЕ БИЛО ПИТАЊА…

Генерални директор „Телекома Србије” Предраг Ћулибрк рекао је данас да се Телеком задужио у протеклом периоду како би могао да инвестира и да улагања кроз аквизиције већ дају резултате, док се 2011. године та компанија задужила да би купила за 380 милиона евра сопствене акције, али о томе тада нико није питао и изводио јавне перформансе пред Телекомом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ћулибрк је на конференцији за медије на овај начин одговорио на питање новинара Н1, колико је порастао дуг Телекома према банкама и на констатацију да је у питању дуг од 1,1 милијарду евра, а да је реч о државној компанијни, чији су акционари грађани.

„Радује ме ваша забринутост за Телеком Србија. Исто ћу тако без проблема да кажем, пошто и вас са телевизије Н1 доживљавам као нашу конкуренцију, јер сте у стопостотном власништву Јунајтед групе, волео бих да погледате пословне резултате Јунајтед групе, где ћете видети износе који су драматични”, рекао је Ћулибрк.

Прочитајте још:  (Не)једнаки услови – Телеком покушао да „уђе“ у зграду без дозволе станара

На констатацију новинара да је Јунајтед група приватна а Телеком државна компанија, Ћулибрк је упитао:

„Да ли се Телеком додатно задужио, за све ове аквизиције за све ово што смо радили?” и затим одговорио:



„Па, наравно да се задужио. Да ли има (Телеком) итекако велико поверење банкарског сектора? Па наравно да има, што показују и каматне стопе које добијамо од банака о којима сад овде нећу да причам. Да ли нешто кријемо? Па наравно да не кријемо, Наши финансијски извештаји су доступни на сајту Телекома Србија и већ сте имали увид у њих”, рекао је Ћулибрк.

Каже да би он исто тако волео да види, као што могу да се виде извештаји те компаније на сајту, извештаје Телекомових конкурената, Јунајтед групе. На тај начин би могло да се уради поређење о томе који су резултати пословања, рекао је Ћулибрк.

„Мислим да су све наше инвестиције због којих смо подигли ниво задужености, и јасно је да смо подигли, добро темпиране и добро фокусиране. Итекако већ дају резултате”.

Ови потези су били на корист Телекома Србије, рекао је он и додао „а на чију штету, време ће показати или можда већ показује”.

Прочитај још: Алексић: Огољено извлачење 500 милиона евра из Телекома, зато пријава (ВИДЕО)

На питање истог новинара на основу чега је донета одлука да се задужи компанија на милијарду и 150 милина евра, Ћулибрк је поновио да се одлуке доносе на статутарним органима компаније, а на основу усвојеног стратешког плана за период 2018. – 2021. као и на основу аранжмана које та компанија има са банкама, такође и на основу како је рекао, исправних сагледавања везаних за телекомуникационо тржиште.

Прочитајте још:  Хоће ли Србија морати да продаје ЕПС и Телеком како би вратила дугове?

„Да ли ви мислите да је ово једини пут да се Телеком задужио? Па Телеком се 2011. године, а не сећам се да је ико постављао то питање, потрошио 380 милиона евра да би купио 20 посто сопствених акција од Грка и за свих тих 380 милиона, због дивиденди исплаћених Грцима, то је било преко 400 милиона евра”.



Када је он, каже, дошао у Телеком 2012. годишње дуг те компаније је био преко 700 милиона евра, али са инфраструктуром која није омогућавала да се Телеком боримо са конкуренцијом.

„Телеком Србија данас има супериорну инфраструктуру у многим градовима, Београд, Нови Сад, Крагујевац, Ниш. Ми данас више не пружамо само сервисе на „бакарним парицама” када су дужине биле по неколико километара зато што се није улагало у том периоду а донета је одлука да се потроши 380 милиона евра на куповину сопствених акција”, навео је Ћулибрк.

Прочитај још: Huawei: У Британији стоп за 5Г опрему, у Србији главни добављач Телекома

Не сећа се, каже, да је тада ико икоме постављао питања о томе и правио перформансе везано за пословне потезе и за задуживање Телекома.

„Не брините, Телеком ће своје дугове итекако да врати, резултати то показују”, поручио је Ћулибрк.




Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *