Холмогоров написао политички манифест руске Белорусије – поучно и за Србе

2

РУСКИ национализам увек губи јер се увек мора борити са рукама везаним на леђима, са оковима на ногама и са крпом у устима.

Белоруски национализам, који је раскарикавао Лукашенко, сада га једе са мљацкањем, а притом нема никога да му опонира.

Демонстранти марширају са бело-црвеним заставама, неки попови у хору певају неонацистичку химну, а сва московска јеврејска друштванца сложно су се претворила у живебелорусере (изведено од `Живе Беларус`, `Живела Белорусија`).

Око Лукашенка су углавном трпељиви неосовјети, али је и њих све мање.

Будућност није јасна. Лукашенка растржу комад по комад.

Власт као да клизи ка некоме из умерене прозападне елите.
Тај ће пожурити да изборе одржи што пре, у сваком случају – пре него што се Руси организују и него што се појави носталгија за Лукашенком.

То би довело до успостављања русофобичне полудиктатуре, са наметањем белорусизације.

Присталице Савезне државе и уједињења са Русијом почињу да уклањају и ликвидирају као издајнике.

Креће сепаратистичко профанарско окретање Цариградској патријаршији у белоруском егзархату.

У то исто време у Русији ангажовани отпадници бесне на тему: „Не требају нам ти паразити, нека живе како желе“.

Срећом, чак и са везаним рукама и са запушеним устима, руски националисти понекад побеђују. Јер, ми смо Руси и Бог је с нама.

Шта нам је данас потребно за победу?

Ако Лукашенко поклекне и започне „демократски процес“ у овој или оној мери, брзо се треба самоорганизовати и јасно наступати са својих позиција.

А те позиције морају бити крајње недвосмислене:

1. Белорусија је саставни део Русије. Руска Федерација није Русија, то је само Русија заједно са Белорусијом, Новоросијом и Малорусијом.
2. Белоруси су Руси и по пореклу и по језику. Њихов задатак је сада да поврате своју земљу – Русију, да постигну потпуну и часну интеграцију кроз Савезну државу са РФ, или, још боље, кроз пуноправни споразум о поновном уједињењу.

3. Белоруси нису Литванци или змагари. Њихов родни језик је руски, а ко жели бити Литвин, нека то буде приватно, али не сме имати право да свој идентитет намеће владином присилом, искривљеним књигама историје итд. Потребно је прослављати хероје ослободилачког рата 1653-1667, Муравјова, Којаловича и друге. Наглашавати да је Полесје извор Словенства, а да су Белоруси најрускији од свих Руса.

4. Наглашавајте да грађанин Русије живи богатије од оних који перу тоалете у Пољској. У једном тренутку је белоруска индустрија била спасавана у условима распада руске. Али, сада је задатак да се учврсти њено место на сасвим пристојном руском тржишту – као домаће индустрије, а не као увоза, а за то треба искористити све могућности које пружа много динамичније руско окружење.

5. Пољска, Литванија и НАТО су грабљивци и окупатори којима је Белорусија потребна само као одскочна даска да би скочили у Москву. И као одскочну даску, Белорусију чека судбина Пољске – судбину атомске пустиње. Ако Русија буде морала да се брани.
НАТОизација Белорусије неће повећати њену безбедност, већ ће, напротив, рат учинити неизбежним. Пред Белорусијом су пут живота, који води у Русију, и пут смрти. Поводом тога она мора да се определи.

Све ово мора се промовисати брзо и јасно, почевши од овог тренутка, без икакве куртоазије и компромиса са змагарством, без двосмислености и полутонова.

Треба одлучно тући по рукама за све покушаје повезивања руске позиције са лукашизмом, јер – на Лукашенка треба гледати као на издајника који је изневерио циљ ради којег је изабран.

У главном фокусу није на „Белорусији“, чији суверенитет наводно треба јачати, већ на добробити људи који су се нашли одсечени од своје Отаџбине – Русије.

Формирајте своје организације и водите пропаганду у овом духу.
Створите своју симболику и користите је.

Бели крст Светог Андреја на црвеној позадини оптимална је застава за руски покрет у Белорусији.

Брзо почните да користите Георгијевске лентице.

Штампајте своју литературу.

У Русији хватајте везу са свима који вам могу помоћи рубљем, кадровима, контактима у Кремљу.

Јачајте везе с адекватним и истински руским православним епископатом и свештенством, ослоните се на хагиополитичке духовне центре.

Ако белоруски националисти покушају са диктаторским моделом, без зазора тражите интервенцију Русије.

Делови руског народа немају никаква одвојена „унутрашња питања“.

Постоји само добро руског народа чији важан део живи у Белорусији.

А највиша вредност су руско јединство и просперитет.ИЗВОР: http://fakti.org/rossia/holmogorov-napisao-politicki-manifest-ruske-belorusije-poucno-i-za-srbe

2 Коментара

  1. Na nemackim vestima su Belorusiju uvek zvali Weissrussland. Sada, da bi udaljili termine je zovu Belaruss, tako je razlicitije od Russland.

    Za Srbiju, kada o boju na Kosovu govore, kazu Amselfeld, a kada o drzavi govore kazu Kosovo. Tako udaljuju termine i pripadnosti.

    Kako da otcepe Weissrussland od Russland, bolje Belarus. Tako se prepakuje

  2. Mi Srbi mnogo volimo Lukasenka, ali sam je izgleda kriv za ovo sada. Stalno sam se pitao zasto se svadja sa Putinom ? Meni izgleda da je Putin digao ruke od njega i pustio ga niz vodu !,
    Ocigledno da mi i Rusi imamo ogromnu falinku, dozvoljavamo djavolu da nas rastura, rasparcava, odrodjuje ! U celom svetu narodi koji prihvataju muslimanstinu, ostaju i dalje po nazivu taj narod. Jedino mi i Rusi kad se odricemo Boga, odricemo se i roda ! Evo svi mlaki i truli u veri vekovima su od Srba postajali : hrvati, madjari, bosnjaci/poturice, siptari/Metohija, makedoncii, komunisti, demonkrati i evo sada smo svi svedoci kako od odpadnih Srba postadose milogorci ! Kod Rusa isto: ukrajinci, belorusi itd. Ocigledno da dragi Bog nama i Rusima neda da se odricemo vere prave, vere pravoslavne !!!!!!!!!!!!!!

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.