КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД? Кон јуче: Обавезно ношење трослојних маски! Кон данас: Могу било које

1
Др Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Епидемиолог Предраг Кон јуче је рекао да ће у школама бити обавезно ношење маски, и то не једнослојних платнених, већ трослојних, што је изазвало негодовање јавности. Он је већ данас ову информацију демантовао и рекао да ће ученици приликом поласка у школу моћи да носе и хируршке, платнене и друге маске.

Кон је данас за телевизију Хепи изјавио да ће бити довољно да ученици током боравка у школи носе „било какве маске“, укључујући хируршке, платнене или шивене и тиме демантовао своју изјаву од јуче.

– Овде треба нагласити онај медицински део, а то је обавезно ношење маски. То не треба да буду једнослојне платнене маске, већ трослојне маске. То је врло важно и није свеједно. Уколико се мере буду поштовале, онда неће морати да се ради потпуна изолација сваког одељења у које уђе вирус – рекао је Кон гостујући јуче на ТВ Пинк.




Након јучерашње најаве да ће бити обавезно ношење трослојних маски, јавност је бурно реаговала, а нарочито родитељи чији би џеп овом одлуком претрпео велики ударац. Трослојне маске о којима је Кон говорио у велепродаји коштају 16 динара, док се у малопродаји, односно у апотекама, продају за 40 динара.

Родитељи би овом одлуком поново остављени на милост и немилост, док „струка“ није понудила било какво решење или помоћ. И даље није познато да ли ће и коју количину заштитних маски ученицима у школама обезбедити држава, а колико ће новца за ове потребе месечно морати да издвоје сами родитељи.




Таква је ситуација била јуче. А данас Кон је опет гостовао на телевизији и демантовао је сам себе. Тако је поручио да ђаци могу да носе било које маске.

– Ако приметимо да почиње озбиљнији пренос (коронавируса) забранићемо, мораће настава на даљину. Ове мере и начин на који функционишу показаће колико смо као друштво спремни – рекао је Кон након што је само дан касније демантовао сам себе.

Па, ком Кону родитељи да верују? Оном са Пинка или овом са Хепија?



Извор: Директно

1 Коментар

  1. Ипак трослојна доживотна робија за овог „стручњака“ за слуговање банкстерима у кризним штабовима без права помиловања, на робији носиће маске по сопственом избору, вакцинисање од свих вируса, грипова, богиња, куге, туберколозе, вашки, шуги, глиста, пантљичара, бува, пицајзли, промаје, заушки …

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.