ПАКТ СА ЂАВОЛОМ: Мило лажима у Хагу враћа дугове Тачију!

0

Тачи и Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Најава Института ИФИМЕС из Љубљане да би црногорски председник Мило Ђукановић могао у Хагу да буде сведок одбране Хашима Тачија директно је повезана са масовним дељењем црногорских личних карата косовским Албанцима да би 30. августа гласали за владајући режим у Подгорици, сагласни су саговорници.

– Гласање мањина је од великог интереса за Мила и албанска мањина и он су очигледно ослоњени на истог спонзора и контролора, тако да је све могуће с обзиром на то да сам прочитао да могу да долазе и људи са неважећим документима на гласање. Не знам шта би могао да изнесе у одбрану Тачија, осим да лаже јер је учествовао као члан Врховног савета одбране у јуну 1998. године у доношењу одлуке да се у интересу одбране употреби војска и та одлука је донета једногласно – каже Никола Шаиновић, некадашњи потпредседник Владе СРЈ.

Познати адвокат Тома Фила се слаже да Мило очигледно има дуг према Тачију.




– Могуће је да је сведочење нека врста противуслуге за то што Шиптари по инструкцијама из Приштине и Тиране гласају за Мила. Када се Црна Гора одвајала од Србије, Црногорци су већински гласали да остане заједничка држава. Међутим, Мило је победио са мањинама, које су гласале за њега, то су Шиптари, муслимани, Бошњаци и католици, то није тајна. Још тада су Албанци тврдили да им је обећао аутономију у оквиру Црне Горе, а време за испуњавање обећања се ближи – сматра Фила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, и он је затечен најавом сведочења.

Прочитајте још:  Турска: Не намеравамо да тражимо дозволу за војне операције

– У време интервенције на Косову Црногорци су били у заједничкој држави. Постоје записници међуресорног штаба, где је постојало једно тело у ком су били Мило Ђукановић, Слободан Милошевић и Момир Булатовић, а на последњем састанку Мило је потписао сагласност да се војска пошаље на Косово, то је изнето на суђењу Шаиновићу – каже Фила.

Подсетимо, црногорска опозиција упозорила је владајућу гарнитуру да је уписивање косовских Албанаца у бирачки списак уочи парламентарних избора 30. августа кривично дело и затражила хитну истрагу. Коалиција “За будућност Црне Горе” уочио је најмање 4.000 дупло уписаних бирача, махом с Косова, који гласају у Црној Гори.




– Сада нам је јасно зашто у Црну Гору с овог подручја може да се уђе са тзв. брзим тестом на коронавирус иако је у јужној српској покрајини највећи проценат оболелих од короне, али и највећи проценат преминулих у односу на остатак Србије – рекао је члан коалиције Коча Ђуришић.

Он наглашава да очекују да се у овај случај укључи и канцеларија Европске уније и ОЕБС, али и друге релевантне међународне институције.

Саботирао мобилизацију 1999.

Никола Шаиновић сведочи да је Ђукановић током рата на Косову саботирао Војску Југославије, а у договору с НАТО.




– Он је војне обвезнике пререгистровао као резерву полиције ЦГ и на тај начин је мобилизација била недовољна. Из докумената који су се касније појавили видело се да је Мило био у контакту са НАТО, тако да је то била координирана акција – каже Шаиновић.

Ђукановић: ИФИМЕС све измишља

Кабинет црногорског председника Мила Ђукановића демантовао је да би он могао да оде у Хаг као сведок одбране Хашима Тачија.

Прочитајте још:  "Вучић је незапамћени велеиздајник, он је реализовао Велику Албанију!" (ВИДЕО)

Реч је о још једној у низу неистина пласираних из организације која се представља као међународни институт, речено је у кабинету.



Српски Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *