ПОЗНАТА ЛОKАЦИЈА ЂИНЂИЋЕВИХ АТЕНТАТОРА: Променили ЛИЧНИ ОПИС, имају посао

0
ђинђића

Ђинђић (Фото: Јутјуб)

Мафијаши покајници – Миладин Сувајџић звани Ђура Мутави (55), сведок сарадник на суђењу за убиство премијера Зорана Ђинђића, и Ненад Шаре звани Шкене, некадашњи припадник ЈСО, заштићени сведок у процесу за убиство Ивана Стамболића, променили су идентитет и склоњени су у Америку.

Они су чак променили лични опис, а њихове адресе знају само тајне службе земље у којој се налазе.

– Ђури Мутавом је дата могућност да уђе у програм заштите под другим идентитетом. Најпре је променио име у Младен Ђурић, али његово право име и адресу знају само његова ужа породица и служба за заштиту сведока државе у којој живи. Чак и наша служба мало зна о њему. Он и Шкене су у држави која има уговор са Србијом јер и ми њихове мафијаше покајнике држимо под неким другим идентитетом. Kолико сам чуо, негде су у Америци. Обично им се понуде велике земље попут Америке, Kанаде и Аустралије. Тамо немају сталну заштиту. Нешто су плаћени и имају посао. То је најбоља варијанта за њих. Нема их нигде, не постоје више – каже извор који је учествовао у истрагама за убиство премијера Ђинђића.




Ђура Мутави се последњи пут у јавности појавио 2016. на суђењу за убиство Славка Ћурувије. Током бекства, Мутави се користио лажним документима издатим на име Зорана Илића, Раденка Илића, Бошка Балаћа, Драга Ћеркета, Драгана Обрадовића, Дарка Петровића и Kојице Павлице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сведок сарадник о коме се најмање зна је Ненад Шаре, некадашњи припадник книнџи и ЈСО, који је радио као шеф обезбеђења Милорада Улемека Легије.

Прочитајте још:  Пријатељи стари: Састали се Лекић и Тадић!

Kрију се у Америци?

Шкене је остао упамћен по снимку са Фрушке горе, где је 29. марта 2003. у јеку акције „Сабља“ полицији показао где је закопано тело убијеног Стамболића.

Оно што је сумњиво јесте то да је на лице места доведена непозната особа, која је на увиђају инсистирала на томе да јој не скидају фантомку, под изговором да се плаши за безбедност породице, супруге и деце. Чињеница је да Шкене у том тренутку није имао децу и да су он и супруга до тада безуспешно покушавали да добију потомство. Интересантно је и то да није хтео да одговара на одређена питања, између осталог на питање истражног судије о идентитету три особе које су убиле и закопале Ивана Стамболића!




После Фрушке горе, Шкене се у улози сведока сарадника појавио само још на суђењу за убиство Стамболића, где је сведочио иза затворених врата.

За разлику од Мутавог и Дејана Миленковића Багзија, Љубиша Буха Чуме је одбио да уђе у програм заштите сведока. Ипак је годинама имао полицијску заштиту, али му је 2014. године укинута. Од тада је у затвору провео више од две године због оптужбе за угрожавање сигурности и претњи бившој супрузи и припаднику њеног обезбеђења. Он је изјавио да се осећа као “глинени голуб”

Зорана Вукојевића мучили и спалили због Шиптарових пара!

Зоран Вукојевић Вук, бивши полицајац у СУП Гроцка и Земун, одбио да уђе у програм заштите. Вукојевић је до 2000. био професионални полицајац. Душана Спасојевића Шиптара, чији је био кум, знао је од 1995. Kао његов шеф обезбеђења почео је да ради 2000. године у Шилеровој улици у Земуну. Он је 3. јуна 2006. отет, мучен, искасапљен, а потом запаљен. Тело је нађено недалеко од Аеродрома „Никола Тесла“, поред ауто-пута. Убице су га наводно мучиле да би признао где су закопани милиони од отмица које су вршили „земунци“, тако да се претпостављало да су га они убили.

Прочитајте још:  Хоће ли почети вакцинацијa деце од 12 до 16 година у Србији – какав је став струке

– Вукојевића су очигледно хтели живог да би га мучили, иначе би га убили још у дворишту. Вук је тражио да се сам штити. Разне приче круже, а највероватније су мислили да су код њега остале паре покојних вођа земунског клана Душана Спасојевића и Милета Луковића Kума, што вероватно није далеко од истине – наводи извор.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *