ДРАМАТИЧНЕ СЦЕНЕ ИЗ КАЛИФОРНИЈЕ: Американци гину, Трамп хитно реаговао, стижу борци и добровољци са свих страна (ВИДЕО)

0
пожар

пожар

Стотине активних пожара, укључујући више од 20 главних, које су углавном покренуле муње последњих дана, већ су запалили око милион хектара у Калифорнији. Четири ватрогасца су страдала, преноси CNN.

Председник САД Доналд Трамп одобрио је додатна средства за опоравак од пожара. Најстарији државни парк у Калифорнији снажно је оштећен од пожара.

Док се више од 12.000 ватрогасаца бори у Калифорнији против 560 пожара, гувернер Гевин Њусом каже да је затражио средства и подршку не само од других држава САД већ и од Канаде и Аустралије.




Пожари у Калифорнији

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Гувернер је рекао да је Аустралија земља “најбољих бораца против пожара у дивљини у свету”.

– Бринемо шта ће се догодити након недеље, ако се догоди још више удара муња и пожара. Шта ће то значити за ватрогасце који би на линијама могли бити две, три недеље, па чак и месец дана – рекао је шеф ватрогасне бригаде Лукас Спелман.

Један од разлога недостатка ресурса је мање затвореника који обично помажу у гашењу пожара, због раних пуштања током пандемије ковид 19.

Затвореници ватрогасци су саставни део наших ватрогасних операција”, рекла је портпаролка Ватрогасне станице Кристин Мекморо.




Дан након што је гувернер Гавин Њусом рекао да се скоро сваки ватрогасни ресурси у Калифорнији бори против ватре, председник Доналд Трамп у суботу је одобрио да се из федералног буџета издвоје средства за опоравак у подручјима захваћеним дивљим пожарима.

Та подручја укључују округе Лејк, Напа, Сан Матео, Санта Круз, Солано, Сонома и Иоло, наводи се у саопштењу Беле куће.

Прочитајте још:  САД: Бајден потписао први савезни закон који линчовање третира као злочин из мржње. Закон усвојен тек после 200 покушаја у последњих 120 година



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *