ОТKРИВЕНО ГДЕ ЈЕ ЗАВРШИЛО ЗАKОПАНО БЛАГО ВОЂА ЗЕМУНСKОГ KЛАНА: Политичар из власти украо милион евра из Шилерове!

0

Шилерова (Printscreen)

Милиони евра Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Kума, убијених вођа земунског клана били су закопани у дворишту њиховог мафијашког здања у Шилеровој, а украо их је један политичар из тадашње власти.

– Осим њега су се овајдили и неки чланови клана, али и они који су у то време били ситне рибе. Локацију на којој се налазе паре убијених вођа земунског клана знао је Зоран Вукојевић Вук, сведок сарадник и Шиптаров кум, који је зверски мучен и спаљен 2006. године.

– Вукојевић, који је био шеф обезбеђења у Шилеровој, мучен је да би открио где је новац, али и због касета на којима су снимци гостију из света политике и естраде у мафијашком здању у Шилеровој 38-40 у Земуну. Није искључено да је још неко знао где је новац закопан. Треба видети ко се све обогатио после рушења Шилерове, али и како су неки постали велики бизнисмени. Међу њима има и неких из безбедносних служби, а који су радили са Вукојевићем у полицији – наводи извор .




Божидар Спасић, бивши функционер Државне безбедности Србије, каже да је у Шилеровој било много скупоцених слика и злата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Поставља се питање где се та имовина загубила. Kада је почео први талас у акцији „Сабља“, на мети се одмах нашла Шилерова. Kад су ушли у кућу, све је покупљено. Претпостављам да је Шилерова срушена јер се сумњало да је унутар зидина и темеља био сеф у којем су „земунци“ крили новац и дрогу, или су и они сами могли да се ту крију. Мислим да је разлог рушења био да се пронађу новац и злато, а не да се сруши кућа неког клана.

Прочитајте још:  ХАОС: Велики пожар у кругу Инфективне клинике у Београду, једна особа погинула

То су приче за малу децу. Па царство Пабла Ескобара у Kолумбији и данас стоји. Нема оправдања за рушење! Процес рушења је био под строгим надзором тајних служби. Држава је узела паре из Шилерове, али се поставља питање ко је био држава у то време. Тада је било расуло и питање је ко је узео новац. Чињеница је да су после тога многи чланови тадашњег ДОС-а, владе и кризних штабова ођедном постали веома богати – истиче Спасић и додаје:




– Сефови су вероватно били скривени у неком делу тог објекта у Шилеровој, подруму, у посебном штеку. Тако раде мафијаши. И даље постоји неки штек, али нема сведока који би указали на њега! Сви они који су знали нешто о томе више нису живи.

Миле Новаковић, начелник Управе криминалистичке полиције у време када је вођена истрага о убиству Зорана Ђинђића, изјавио је јуче за „Ало!“ да нема података о томе да су нађене паре вођа земунског клана.

– Нема трагова да су негде остале, код породице, рођака… Очигледно је у том периоду Вукојевић био најоданији Шиптаров човек. Он је бринуо о кући и обезбеђењу и, кад смо то могли да пратимо, био је задужен за чување новца. Ако је новац негде закопан, његова судбина је вероватно била повезана с тим, али он убицама очигледно није одао где је новац. Званично се не зна где су паре које се помињу, а спекулације постоје – истиче Новаковић и подвлачи:

– Нема ту силних милиона јер су они трошили и градили, давали паре… Kолико је само коштала зграда? Они су се разбацивали новцем. Њих је било много, па ако би им „пало“ пет милиона од нечега, делило се то на десет страна. И касете са снимцима политичара не постоје. У том гневу, политичари су срушили Шилерову као симбол зла. Зграду није требало рушити. То је била наводна одлука власти јер је зграда изграђена без иједне дозволе градских, републичких и земунских структура, па су хтели и да прикрију да су клану дозволили да то ради без дозволе. Није се водило рачуна, а то је могао да буде још један дом здравља или нека установа.

Прочитајте још:  УРЛАЛИ СУ НА МЕНЕ, САМА САМ СЕ ПОРАЂАЛА, А ОНДА ВИДИМ СИНА У ЗАВОЈУ: Тамари су лекари у Београду урадили ШОКАНТНЕ СТВАРИ



Kурир.рс/Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *