ИСПЛИВАЛИ НОВИ ДОКАЗИ О ШИПТАРСКИМ ЗЛОЧИНИМА: НАТО има тајна документа

1

ОВК (Фото: Јутјуб)

Западна војна алијанса има документацију која сведочи о свирепости злочина терористиче ОВК над Србима и неалбанском становништву.

Према речима Милована Дрецуна, председника скупштинског Одбора за КиМ, упркос свим доказима, кривци и даље нису процесуирани, што имплицира да се и даље прикривају информације које би пред лице правде могле да доведу људе одговорне за етничко чишћење на Косову.

Радна група
– Бројна документација коју је формирао НАТО показује да су откривене масовне гробнице и да су извршене потребне анализе од форензичких тимова. Шведски тим је доста радио у име Хашког трибунала, међутим, када су нашли тела, само су написали извештај који је сакривен јер није било истраге ко је извршио злочин, нико није процесуиран – наводи Дрецун.




Додаје да је радна група коју је формирао српски парламент, а о којој је и он успео да дође до дела документације која све то потврђује.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ако откријете масовну гробницу, извршите увиђај, а не процесуирате кривца, то је прикривање злочина и саучесништво у злочину. Деценијама су прикривали злочине на КиМ које је починила терористичка ОВК, а онда су одједном хтели да оперу руке од тих злочинаца и подржали доношење закона о специјализованим тужилаштвима – каже Дрецун, који није желео да говори о именима из НАТО досијеа.

Јасни трагови
Адвокат Горан Петронијевић истиче да коначно сви схватају колико је Запад умешан:

– Не само НАТО него све извршне силе које су учествовале 1999. у бомбардовању умешане су у то. Били су савезници са Шиптарима, давали су им сву логистику.

Прочитајте још:  Натпис "Ово је Србија" поново у Сочаници на северу КиМ

Наводи да је ЦИА створила ОВК, али да и то није помогло да се сакрију зверства због којих је УЧК стављена на листу терористичких организација.




– Трагови злочина ОВК морају да постоје, ЦИА је позната по томе да вешто уништава своје трагове, али увек се негде појави бар нешто што их компромитује. ОВК је почела да успоставља војну структуру како би личила на војску и требало би да управо о томе постоје записи. Док смо судили доле, наилазили смо на трагове ратних дневника, ратних заповести, записе команданата ко је за коју област био задужен, тога сигурно има, али је питање колико Запад жели да се то открије и колико су спремни да ризикују са тим јер то може да их озбиљно компромитује – поручује Петронијевић.

Рок за потврђивање првих оптужница Специјализованог тужилаштва Косова истиче данас, шест месеци од њиховог подношења суду, али још увек није извесно да ли ће одлука судије који одлучује о оптужницима бити објављена у јавности, као и детаљи оптужнице. Досад није објављено која су лица обухваћена овим оптужницама – ко су окривљени нити је познато за које се злочине терете.

Поред тога, више од 100 некадашњих припадника ОВК добило је до сада позиве за саслушање у Хагу. Истражитељи су разговарали са око 1.000 сведока. И бивши премијер тзв. државе Косово Рамуш Харадинај саслушан је у јулу прошле године.

Тужилаштво Специјалног суда за злочине на Косову, пре свега, злочине ОВК, поднело је и 24. априла Специјализованим већима на испитивање оптужница на којим се, између осталих, налазе Хашим Тачи и Кадри Весељи. Рок за потврђивање ове оптужнице истиче 24. октобра.

Прочитајте још:  Сутра обележавање 28 година од затварања логора "Силос"




Злогласни команданти злочиначке ОВК
1. Хашим Тачи

Актуелни председник тзв. државе Косово, оснивач ОВК. Као припадник дреничке групе учествовао и наређивао нападе на српску полицију и војску

2. Кадри Весељи

Некадашњи председник скупштине, био један од вођа ОВК и први човек СХИК. Сумњичен за око 100 убистава

3. Рамуш Харадинај

Од команданта ОВК дошао до места премијера. Организовао терористичке нападе на полицију широм Метохије

4. Фатмир Љимај

Лидер Социјалдемократске иницијативе, био шеф приштинског тима за дијалог са Београдом. Као командант села Клечка учествовао у стрељању Срба

5. Сулејман Селими

Харадинајев политички саветник, осуђен за ратни злочин против цивилног становништва

6. Рустем Мустафа

Бивши командант “Оперативне зоне ОВК” за Подујевску област, бивши посланик скупштине Косова. Осуђен на четири године затвора јер је нечовечно поступао према заробљеним албанским цивилима, умешан у терористичке нападе, шверц марихуане и хероина.




Команданти с досијеима
Аналитичар Драгомир Анђелковић каже да би сваки од значајнијих команданата ОВК могао да се нађе међу документацијом коју поседује НАТО.

– ОВК терористичко вођство претворило се преко ноћи у политичку елиту Албанаца са Косова и скоро сви албански функционери који су нешто знали последњих 20 година би могли да буду процесуирани. Друга ствар јесте што се то неће десити из политичких разлога. Специјални суд ће изабрати неколико имена да би показали да је суђење било објективно, али то је само игра – сматра Анђелковић.

Истина ће испливати
Милан Ивановић, један од политичких представника Срба са Косова поручује да Дрецун не говори без доказа, будући да се бавио озбиљним истраживањем и да је дуго боравио на Косову у најопаснијим околностима.

Прочитајте још:  Вучићева Српска листа поново помогла формирање шиптарске терористичке владе на Косову и Метохији

– Несумњиво је да је он компентента особа која поседује релевантне доказе. Истина ће постепено угледати светлост дана – наводи Ивановић.

Ахмети пред судом
Лидер ДУИ, најјаче албанске партије у Северној Македонији, Али Ахмети сведочиће 2. септембра пред Специјалним судом за ратне злочине тзв. терористичке ОВК, објавила је ТВ21, позивајући се на изворе из ове странке.

Ахмети је у Хаг позван као један од оснивача ОВК.



Српски телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ИСПЛИВАЛИ НОВИ ДОКАЗИ О ШИПТАРСКИМ ЗЛОЧИНИМА: НАТО има тајна документа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *