ДОКТОР ИЗ НОВОГ САДА: Држава неће на дрвету убрати лекаре кад оду у Немачку (ВИДЕО)

0

Ковид болница (Фото: Јутјуб)

Не постоји у Србији ни она мала симболична новчана награда, првенствено за техничаре, не мора за лекаре. Награда која значи да су они нешто више урадили него обично. Не радимо само за паре, али лекари и медицински техничари одоше у Немачку. У неком следећем рату против можда неког другог вируса, неће имати ко да нас брани. Државу то не занима. И даље мисле да ће убрати са дрвета нове техничаре и лекаре. Ове борце против короне ничим нису наградили, казао је новосадски анестезиолог др Владимир Врсајков, који је читав прошли месец радио на ковид интензивној нези КЦ Војводине.

То што је Златибор Лончар мимо свих правила направио ручак за одабране лекаре у Новом Саду, то није никаква награда, то је више срамота. Највећи број њих који су се окупили не лече корону, част изузецима. Скупили су се и постојала је могућност још и да шире вирус.Често су нам биле руке везане, што пуно удара на наше професионално достојанство, противно ономе чему се трудимо све време. Сваком лекару и сваком техничару је највећа ноћна мора да не може да помогне пацијенту – рекао је др Врсајков.




На питање да ли се осећа као херој, новосадски лекар је казао да су он и колеге радили свој посао и да се за овако нешто одувек спремају.

– Већина нас је била спремна и када смо завршили овај факултет, дође моменат када мораш, као рат за слободу. И то онај одбрамбени, када ниси ратник, али дође моменат кад мораш да браниш свој град, своје људе, своју земљу. Тако је и ово био рат против болести. Хероји нису лекари, више су медицински техничари, њихов рад је мање примећен и вреднован. Ми лекари смо били важни да дајемо смернице, али наши техничари су те људе гледали већи део дана. Њихове очи и погледе су памтили пацијенти и њихове лепе речи су им значиле за опоравак. Жао ми је што медицински техничари нису довољно награђени за то. Јесу веће паре у иностранству, али осећај да те ова земља уопште треба и да људи уопште желе да останеш, да можеш да им помогнеш, то је оно што се надамо да ћемо доживети.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Вјоса у делиријуму: Опасно је имати „суседа“ какав је Србија

Имао је коментар и на рачун рада Кризног штаба и ублажавања мера пред изборе, након чега је букнуо нови талас епидемије коронавируса.

– Мислим да је свим лаицима, а и онима који нису завршили високе школе јасно да је у раду Кризног штаба било огромних пропуста који су превасходно били политички. Све одлуке Кризног штаба после 1. маја водиле су ка томе да се смањи страх људи да би се повећала излазност на изборе. То је просто као 1+1=2. Зато су неки од њих отишли на одмор и повукли се из јавности како би мање морали да лажу, као Предраг Кон. Они који су већи страначки јуришници и недовољно интелигентни, попут Кисић Тепавчевић, остали су да би лагали. Права навала пацијената је кренула почетком јула, а није тешко израчунати да је то последица избора и славља после избора, као и лажног опуштања што су људи желели, али су из чланови Кризног штаба дрско преварили и улили им лажну наду да је борба против коронавируса готова – рекао је др Врсајков.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *