Антимаскери прете наставницима: Немој да ми неко детету измери температуру…

1
(Фото: GettyImages/ al bello)

Школска година још није ни почела а већ су почеле опасне идеје, па сада, поред антивакцинаша, имамо и противнике ношења маски који прете, пише „Блиц“.

Они су сада све подигли на виши ниво и почели су да прете наставницима, наводи тај београдски лист.

На друштвеним мрежама тако се појавила изјава коју би родитељи школске деце требало да потпишу и попуне како њихово дете не био носило маску у школи.
Осим личних података детета, у опису изјаве стоји да се „забрањује наставном и ненаставном особљу да врши принуду, наговарање, убеђивање или било какав други вид психолошког притиска над дететом, а из разлога обавезног ношења заштитних маски за време боравка у школи“.

Након тога, удружење Вакцина.инфо које је сачинило поменуту претећу изјаву објашњава великим словима разлоге оваквих бесмислених захтева.
„Јер сам као његов родитељ одлучио да је за његово здравствено стање због свих негативних појава код ношења заштитиних маски најбоље да исту не носи!“, наводи се у изјави и додаје да упутства која доставља Министарство нису правно обавезујућа.

Такође, како стоји у изјави, изричито се забрањује и мерење температуре деци, као и наношење било каквих дезинфекционих средстава.Blic

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.