СТИЖЕ ВРЕО ВАЗДУХ ИЗ АФРИКЕ: За викенд најтоплији дан у 2020. години! Температура скаче

0

Фото: Принтскрин

СВИ који су помислили да је после преподневног пљуска и данашњих тек 20 и кусур степени лето на измаку снага, грдно су се преварили!

Већ сутра се очекује температура око 30. подеока на Целзијусовој скали, а за викенд бисмо према неким најавама могли да имамо и најтоплији дан у 2020. години.

“Од сутра па до викенда претежно сунчано и умерено топло уз пријатне ноћи и дневне максимуме од +26 до +30 степени Целзијуса. Ветар углавнон слаб, осим у четвртак ујутро када би на северу региона пролазно могао бити појачан, северни. За викенд, са приближавањем јаког, хладног, фронта Алпима, ка нама ће се покренути велика количина субтропског ваздуха из северне Африке те ће уследити јако отопљење и максимуми ће се често кретати у опсегу од +33 до +36 степени Целзијуса, а понегде би могло достићи и око +38 степени Целзијуса”, тврди Марко Чубрило, професор географије и љубитељ метеорологије чље најаве прати десетине хиљада људи са простора екс Ју.




Ово потврђују и прогнозе Републичког хидрометеоролошког завода, према којима ће у Београду у недељу бити 35 степени, а у Нишу чак 36.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Тренутно делује да ће већ у понедељак јак хладан фронт захватити цео регион доносећи промену вемена и нагло захлађење те би максимуми могли бити у интервалу од +12 до +19 степени Целзијуса, што је и за око 20 степени ниже у односу на претходних дан-два”, упозорио је Чубрило и на Фејсбук страници додао “да нас почетком септембра вероватно очекује свеже и кишовито време”.

Прочитајте још:  Стиже "Отворени Балкан": У Србију стиже 30000 радника из Албаније и Северне Македоније

Према доступним подацима, овог лета смо у Београду имали чак шест дана са максимална 34 степена, али ниједном није пробијена граница од 35+.



(Блиц)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *