РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ БИ ДА ИЗБЕГНЕ ПРАВДУ! Тачи: Савет Европе укида Суд за ОВК!

0
Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Хашим Тачи затражио је да парламент у Приштини донесе одлуку којом би се мандат Специјалног суда за ОВК у Хагу ограничио до доношења одлуке Савета Европске уније о његовом затварању.

Тачи је рекао да верује да ће косовски посланици подржати његову иницијативу, јер ‘политика не сме да се меша у правосуђе, нити правосуђе треба да се меша у политику’.
– Веровао сам у то подржавајући успостављање међународних судова и посебних комисија у последњих 20 година. То је и даље моје уверење, чак и сада када од парламента захтевам да мандат Специјализованих већа и Канцеларија специјализованог тужиоца траје до престанка мандата, о чему одлучује Савет Европске уније уз консултацију са ‘владом Косова’ – навео је Тачи, додајући да је потребно да све буде јасно у вези са затварањем суда.

– Судови које је међународна заједница именовала за суђење припадницима ОВК јесу непоштени – истакао је Тачи.

Иначе, у понедељак је истекао рок од шест месеци за потврђивање оптужница које је суду поднело Специјализовано тужилаштво у Приштини, али судије нису објавиле никакву своју одлуку, нити су познати икакви детаљи оптужних предлога. Међу осумњиченима налазе се и Хашим Тачи и Кадри Весељи. Против њих двојице оптужнице су поднете 24. априла. Стручњаци оцењују да, по свему судећи, оптужнице неће бити објављене, а вероватно ни потврђене.Информер

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.