EKСПЕРТ УПОЗОРИО СРБИЈУ: Следи банкрот државе и глад, једино овако можете да се припремите (ВИДЕО)

0
Иван Пајовић (Фото: Јутјуб)

Економиста др Иван Пајовић тврди да режим Александра Вучића превише задужује Србију и да грађани треба да се спреме за банкрот државе и глад. Он је рекао да се спољни дуг Србије за 8 година Вучићеве власти повећао са 17 на преко 30 милијарди долара, а да се очекује да ће се власт ове године задужити додатних 2 милијарде.

– Србија тоне у дужничку катастрофу – упозорава Пајовић.

Пајовић каже да је за годину дана режим узео кредите од 5 милијарди долара до чега 2 милијарде по изузетно неповољним условима.

Пајовић каже да би банкрот могао да се деси у наредних седам година и да за седам година на наплату пристижу обвезнице у вредности од 2,5 милијарди долара поред стандардних сервисирања дугова од 1,2 милијарде.
– Можете да замисите кад у једној години дође на наплату 3,5 до 4 милијарде долара које треба држава да искешира. Катастрофа! – упозорава Пајовић.

Пајовић упозорава да међународне финансијске институције за циљ имају да након банкрота додатно приграбе богатства Србије.

Пајовић каже да банкрот значи да држава неће моћи да исплаћује плате и пензије нити фанансира јавни сектор. Говорећи о томе како да се припреме за оно што следи, он сматра да грађани који имају могућности треба да покрену пољопривредну производњу јер ће банкрот бити праћен великом несташицом хране.

Пајовић у емисији критички коментарише и економску сарадњу Србије и Кине, објашњава да положај Русије и Кине према САД није онакав како се представља у српским медијима и да САД и даље остају војна и економска суперсила. Пајовић одбацује прогнозе појединих аналитићара о пропасти долара.Правда

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.