(Фото: Take Photo/shutterstock.com)

Некада су локални моћници “даривали” асфалт баш оним сеоским улицама где живе њихови рођаци, стари родитељи или пак страначки саборци нижег ранга од њих самих. Био је то између осталог и начин да се обезбеде сигурни гласови и додвори бирачком телу. Слично се дешавало и са уличном расветом. Kао по правилу “осветљаване” су баш баш оне улице и сокаци где се налази највише присталица странке која је тренутно на власти у општини којој село припада. Неко би рекао “класично провинцијалски”, ништа чудно за земљу у којој живимо.

Међутим да се са овом “методом” куповине гласова може отићи и корак даље доказ је Село Драгојевац у Општини Владимирци код Шапца.

Наиме у овом посаво-тамнавском селу сијалице на бандерама испред кућа, односно уличну расвету добили су само појединци, чланови или присталице владајуће СНС!

Тако је фамозна улична расвета у овом селу прво засијала испред куће првог човека Драгојевачких напредњека и човека од највећег поверења новоизабраног председника општине Владимирци. Дуго је ова “појава” од четири сијалице на бандерама испред куће дотичног бола очи мештанима Драгојевца. Међутим пре само два дана отишло се и корак даље. Уличну расвету испред своје капије у Савској улици у Драгојевцу добио је и најбољи друг горе наведеног локалног напредњака као и баба девојке са којом се тај напредњак забавља?!




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наравно све је финансирано из буџета односно од пара пореских обвезника тако да је без икакве сумње у питању најгора врста дискриминације према осталим мештанима као и демонстрација бахатости локалних напредњака.

Прочитајте још:  Kако је ФK Партизан био стециште Вучићевих мафијашких група које су диловале дрогу, оружје и убијали ко им се замерио

Уколико вас је у овом тренутку обузела доза неверице требате знати да најбољи део тек предстоји.

Наиме по селу се шушка како су сијалице испред дворишта пријатеља сеоског напредњака заправо награда за добро одрађен посао у изборном дану. Тога дана на једном једином бирачком месту у Сеоској школи у Драгојевцу забележен је низ неправилности. Упућени тврде да је у бирачки списак био уписан велики број лица која уопште не живе у том месту и за која нико никад од мештана није чуо. Такође прича се и да је “гласао” велик број преминулих грађана овог места који су се (иако покојни) такође нашли на бирачким списку.




Наравно како би се цела ствар заташкала требало је уништити доказе што је како сазнајемо поверено управо другу горе наведеног локалног функционера СНС који се (гле чуда) тога дана налазио у изборној комисији.

Бирачки списак је напрасно нестао и није достављен општинској изборној комисији. Сам починилац овог дела крађе бирачког списка (који је очигледно добио јасне инструкције од надређених) према речима мештана награђан је адекватно за своје (не)дело. Добио је уличну расвету испред свог дворишта док остатак његове улице чами у мраку.

Да ствар буде још апсурднија избори на бирачком месту у Селу Драгојевац су признати и поред тога што је бирачки списак нестао! Наравно победила је СНС.

Добро дошли у земљу Србију где лудилу нема краја.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *