КРИЗНИ ШТАБ ПООШТРАВА МЕРЕ: Контроле по целој Србији

2

(Фото: Pixabay)

Од данас појачане контроле поштовања мера у читавој Србији, отворен контакт центар за пријаве.

Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 најоштрије осуђује кршење епидемиолошких мера које је уочено у појединим јединицама локалне самоуправе током претходног викенда. На ванредној седници Кризног штаба која је одржана данас, затражен је повећан инспекцијски надзор, с обзиром на то да је у овом тренутку, непосредно пред почетак школске године крше мера потпуно недопустиво.

Кризни штаб упутио је писма свим градоначелницима и председницима општина у којима их подсећа да су дужни да обезбеде поштовање свих епидемиолошких мера на својој територији, без изузетка и да било каквог толерисања непоштовања мера неће бити.

Уколико уоче макар и минимално непоштовање превентивних мера, надлежни органи су у обавези да поступају у складу са законом и такво понашање санкционишу. Ово се поготово односи на организаторе различитих догађаја широм Србије, чија је обавеза да обезбеде све услове како здравље грађана не би било угрожено.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Стога, Влада Републике Србије задужиће Министарство здравља и МУП да у сарадњи са Координационом комисијом за инспекцијски надзор и инспекцијским службама јединица локалне самоуправе појачају контролу поштовања мера и направи план заједничких контрола поштовања свих важећих епидемиолошких мера.

Сви грађани Србије који уоче непоштовање превентивних мера то могу пријавити путем јединственог Контакт центра за инспекције и то посредством портала www.инспектор.гов.рс или позивом на број телефона 011/6350322 .

Закони Републике Србије, као и сви протоколи о спровођењу епидемиолошких мера које је израдио Кризни штаб, недвосмислено утврђују начине на који се догађаји могу организовати и око њихових поштовања не сме и неће бити никаквих компромиса.

Прочитајте још:  ДА ЛИ ДРЖАВА ПЛАНИРА ДА УВЕДЕ ЗАБРАНУ КРЕТАЊА? Ово је план за трећи талас короне у Србији




Број заражених и хоспитализованих, као и број прегледа у претходних неколико дана пружају нам разлоге за оптимизам, али никако за опуштање. Свако неодговорно понашање у данима пред нама јасно ће се одразити у статистичким бројкама кроз две или три недеље, што је свакако сценарио који желимо да избегнемо. Излазак одређених здравствених установа из Цовид система после дуго времена даје прилику здравственим радницима да се макар мало одморе пред јесен. Свако масовно окупљање без поштовање превентивних мера, неодговорно понашање и неношење маски у затвореним просторима представља, поред угрожавања сопственог здравља, здравља других људи и непоштовања закона, својеврсно непоштовање здравствених радника који су понели највећи терет борбе против корона вируса.

Влада Републике Србије још једном апелује на све грађане да поштују све донете мере зарад сопственог здравља и здравља својих најближих. Једина сигурна и до данас доказана заштита од корона вируса је поштовање превентивних мера. Свако одступање или непоштовање мера нас удаљава од циља, а то је коначна победа над корона вирусом што ћемо успети једино уз висок ниво дисциплине у одговорности.



Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “КРИЗНИ ШТАБ ПООШТРАВА МЕРЕ: Контроле по целој Србији

  1. Грађани Србије траже од надлежних институција ( полиција, тужилаштво, суд, инспекције … ) да испитају рад “кризног штаба” изврше инспекцијски надзор и спроведу детаљну свеобухватну криминалну истрагу о могућности корупције поменутог штаба од стране СЗО и као таквог његов штетан утицај на здравље грађана и економију државе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *