Нема уласка у ЕУ док не признамо лажну државу (ВИДЕО)

1

Дачић и Вучић (Фото: Јутјуб)

Новинар недељника Време Андреј Ивањи изјавио је, уочи састанка делегација Београда и Приштине у Белој кући у Вашингтону, да је јавност у Србији потпуно искључена из свих преговора о Косову, и да је председник Александар Вучић преузео све улоге у том процесу.

Председник Александар Вучић недавно је изјавио да очекује изнанађење на предстојећим преговорима Београда и Приштине у Вашингтону, имплицирајући да би то подразумевало међусобно признање Србије и лажне државе, и да би у том случају одбио састанак са председником САД Доналдом Трампом.

Упитан да прокоментарише ту изјаву председника Вучића, Андреј Ивањи се наглас насмејао.




“Морао сам да се насмејем председнику Вучићу ће одбити председника Америке (…) Сви ти преговори о Косову које је преузео на себе председник државе, ми појма немамо о чему се преговара. Потпуно све улоге у том преговарачком процесу Вучић је преузео на себе, и он то не дели са јавношћу, са парламентом, тако да ми немамо појма о чему конкретно треба се да преговара у Вашингтону”, указао је Ивањи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истакао је, међутим, да свима мора да буде јасно да ако је примарни циљ Србије чланство у ЕУ, тог чланства неће бити док Србија не буде признала независност окупиране српске покрајине, и да је све друго одуговлачење, куповина времена, и добијање политичких поена.

“Председник би требало да се врати из Вашингтона и каже – на столу је то и то, од нас се тражи то и то. Овако само тапкамо у мраку, и на неки начин се пецамо на ситне информације које добијамо од врха власти”, казао је новинар Времена.

Прочитајте још:  Апел грађанима због могућих поплава, тимови Сектора МУП у приправности




Подсетио је и на преговоре у Рамбујеу 1999. године, када су САД изненада у преговоре убациле извесни војни анекс који претходно није постојао, и који је тадашњи главни преговарач Србије, председник Милан Милутиновић, морао да одбије, након чега је уследило тромесечно бомбардовање Србије.

“И ту постоји бојазан да би тако нешто могло да се појави на столу, поготово што Трамп може да делује импулсивно, мисли да је добар преговарач, и прави фаму око себе да свакога може у све да убеди. Тако да ако се Трамп појави, можемо поћи од тога да је дошло до неког продора, што, по расположивим информацијама, није баш за очекивати”, поручио је Ивањи.



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Нема уласка у ЕУ док не признамо лажну државу (ВИДЕО)

  1. СРБИ сигурно неће у ту нацистичку ЕУ која нам је децу поубијала а нас заувек отровала. То није никаква унија него нацистичко крвничко удружење или продужена рука убица и пљачкаша изнтруле нацистичке америке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *