Ђукановић признао пораз: Нећу учествовати у формирању нове владе

2

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Председник Црне Горе и Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић оценио је да су у Црној Гори као и целом региону жива два погледа на будућност. Први је онај кога персонификује досадашња власт у Црној Гори, као мање-више у свим државама региона, који будућност види у европском систему вредности у европским и евроатлантским интеграцијама.

„Насупрот томе, као што видимо, још увек је врло живахан онај национализам из деведесетих, који је у новим околностима, захваљујући новим подстицајима пробуђен и који сад покушава да окрене точак историје унатраг”, рекао је Ђукановић у интервјуу за „Њусмакс адриа”, преноси подгоричке „Вијести”.

Када је у питању формирање владе, Ђукановић је казао „да ћемо ускоро присуствовати расплету и да ћемо од оних који ће располагати 41 мандатом у парламенту добити њихову понуду за формирање владе”.

На питање да ли ће то бити три до сада опозиционе коалиције он је одговорио да постоје најаве да ће то бити ове три опозиционе коалиције, али доста су удаљени њихови програми и ако постоји нешто што их зближава то је жеља да смене ДПС.

На питање да ли ће учествовати у томе, он је договорио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Не, зашто би учествовали. Ја сам ту где сам, врло чврсто уверен у исправност својих политичких становништва”, казао је Ђукановић

Председник Демократске партије социјалиста казао је да га инциденти не изненађују као ни “нецивилизацијски моменти” са славља победе три до јуче опозиционе партије.

„Инциденти нису никог изненадили, славље још мање. Разлога за славље увек има, али то славље подразумева и цивилизован однос према другим грађанима и потреби очувања стабилности Црне Горе. Ми смо синоћ присуствовали једном изливу нетолеранције, агресије, примитивизма, покушаја обрачуна са људима који другачије мисле”, рекао је Ђукановић.

Прочитајте још:  На Тајвану број умрлих од вакцина премашио број умрлих од COVID-19 (Видео)

Ђукановићу за све криви Београд и Вучић
Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да не може прецизно да каже зашто је изборни резултат такав какав је након парламентарних избора у тој земљи, али је истовремено оптужио председника Александра Вучића за, како је рекао, јаку медијско политичку агресију Београда, јер је, поручује, српски председник давао јаку подршку великосрпском национализму у Црној Гори.

„Верујем да примећујете да од децембра, од усвајања Закона о слободи вероисповести, имамо јаку агресију медијско политичку из Београда према Црној Гори”, рекао је Ђукановић у интервју за „Њузадриа медиа”.

Упитан од кога, Ђукановић прецизира: „Од свих, од мање више свих медија и свих политичких актера” и наравно, како је рекао, председника Вучића, преноси Танјуг.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Ђукановић признао пораз: Нећу учествовати у формирању нове владе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *