САД уводе санкције Русији због мешања у белоруске послове

3

(Фото: пиxабаy.цом)

Вашингтон би могао да уведе нове санкције Москви у случају „отвореног мешања“ Русије у послове Белорусије, пише агенција Ројтерс позивајући се на представника америчке администрације.

Агенција додаје да Сједињене Америчке Државе такође размишљају о увођењу санкција за седам Белоруса због њихове наводне умешаности у намештање резултата на председничким изборима у Белорусији.

Према наводима извора, казнене мере имају за циљ да именују и „држе одговорним оне који краду изборе и примењују насиље против мирних демонстраната“.




Такође се истиче да су Сједињене Америчке Државе пре неколико недеља саопштиле имена седам особа на списку санкција властима Европске уније. Јавна расправа о њима могла би почети ових дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ситуација у Белорусији

Масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.

Првих дана протеста, снаге безбедности су за разбијање демонстраната користиле водене топове, сузавац, шок-бомбе и гумене метке. Касније је полиција прекинула да растерује демонстранте и примењује силу. Током протеста приведено је око седам хиљада демонстраната, а хоспитализовано неколико стотина људи, међу којима и припадници полиције. Погинуле су три особе.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “САД уводе санкције Русији због мешања у белоруске послове

  1. Шта друго да се очекује од нацистичких бица и пљачкаша са трулог нацистичког запада. Трула америка се меша директно у преко 20 држава јужне америке а пошто губи своју геноцидну пљачкшку улогу покушава старотипним пропагандним одлукама да себе докаже да је још моћна и прва држава света. Али те илузије су из анархије дубоке државе која очигледно свуда покуповала чиновнике и сад им наређује да ступе у акцију како би завадили трампа и путина. Не липши магарче до зелене траве те имтрула америка и њене санкције које НИКО НЕ ПОДРЖАВА И НЕ ПОШТУЈЕ су трула пропаганда за једнодневну употребу пред изборе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *