РХМЗ ОБЈАВИО ПРОГНОЗУ ЗА НАРЕДНИХ 6 МЕСЕЦИ: У октобру нас чека Михољско лето, а ево каква ће бити зима

0
Profimedia

Републички хидрометеоролошки завод Србије објавио је сезонску прогнозу времена за период од шест месеци, односно до фебруара наредне године.

Септембар

Србију очекује просечно топао и мало сувљи септембар. Наставак позног лета у првој половини месеца. Средња минимална температура ваздуха у септембру имаће вредности у границама вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0,2 степена у односу на вишегодишњи просек. Месечна сума падавина током септембра биће мало испод вишегодишњег просека са вредностима у просеку за 14 мм нижим у односу на вишегодишњи просек.

Октобар

Октобар ће обележити Михољско лето. Средња минимална температура ваздуха у октобру имаће вредности у границама вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 0,3 степена у односу на вишегодишњи просек. Месечна сума падавина током октобра биће испод или у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку нижим за око 8 мм у односу на вишегодишњи просек.
Новембар

Новембар ће бити мало сувљи и топлији у односу на претходне године. Средња минимална температура ваздуха у новембру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1,4 степена у односу на вишегодишњи просек. Средња максимална температура ваздуха у новембру биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 2 степена у односу на вишегодишњи просек. Месечна сума падавина током новембра биће испод или у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку за око 11 мм вишим у односу на вишегодишњи просек.

Децембар

У децембру у Србији средња минимална температура ваздуха имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1,1 степен у односу на вишегодишњи просек. Средња максимална температура ваздуха у децембру биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 1,6 степени у односу на вишегодишњи просек. Месечна сума падавина током децембра биће испод или у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку нижим за око 11 мм у односу на вишегодишњи просек.
Јануар

У јанауару време ће бити блаже и мало сувље. Средња минимална температура ваздуха у јануару имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1,5 степени у односу на вишегодишњи просек. Средња максимална температура ваздуха у јануару биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 2 степена у односу на вишегодишњи просек. Месечна сума падавина током јануара биће испод или у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку за око 10 мм нижим у односу на вишегодишњи просек.

Фебруар

Слично време биће и у фебруару. Средња минимална температура ваздуха у фебруару имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1,2 степена у односу на вишегодишњи просек. Средња максимална температура ваздуха у фебруару биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 0,9 степени у односу на вишегодишњи просек. Месечна сума падавина током фебруара биће испод или у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку нижим за око 12 мм у односу на вишегодишњи просек.(Kурир.рс/РХМЗ)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.