СЕДАМ СЛУЧАЈЕВА, ИСТИ АДВОKАТ Деца додељена моћним очевима – случајност или спрега на суду?

1
синиши

Александар Вучић и Синиша Мали

Марија Мали и Наташа Налетина, две мајке које су експресном одлуком остале без старатељства над децом повезује једна особа – Лидија Алагић, раније судија Првог основног суда, сада Вишег суда у Београду. То није све – у седам случајева одузимања деце мајкама укључена је иста адокатска канцеларија на чијем челу је Драган Kрајновић.

Kако изгледа борба мајки у Србији за старатељство над децом, показује случај седам жена које су се обратиле бројним институцијама – укључујући Министарство правде, Агенцију за борбу против корупције и Лекарску комору – и затражиле да се испитају њихове сумње да је у парничним поступцима за развод брака и вршење родитељског старања било корупције и других неправилности, писао је БИРН.

У притужби послатој Агенцији за борбу против корупције оне пишу да су уочиле да је, као по правилу, у тим поступцима супротну страну заступао београдски адвокат Драган Kрајновић, да су ангажовани исти судски вештаци који су потом увек вештачили у корист очева, односно Kрајновићевих клијената. Такође, наводе да су у поједним предметима увек поступале исте судије које су увек доносиле пресуде, у корист очева.




Ове тешке оптужбе потписале су мајке Јелена Петровић, Наташа Налетина, Ивана Павловић, Оливера Бајин, Бојана Иванчевић Зинаић. Међу потписницама је и Марија Мали, бивша супруга садашњег министра финансија Синише Малог, али и Милица Николић, бивша супруга адвоката Драгана Kрајновића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Екипа” адвокат – вештак – судија

Данас је писао да је судија Лидија Алагић у случајевима Марије Мали и Наташе Налетине, малолетну децу доделила очевима, не уважавајући мишљења центара за социјални рад, доносећи коначне пресуде у рекордном року, и не обазирући се на насиље које су од својих мужева трпеле, како су говориле.

Прочитајте још:  Приведен Драган Бјелогрлић

Према тврдњама Марије Мали и Наташе Налетине, њих повезују још две особе – судска вештакиња, односно психолошкиња Нада Јанковић, која је у оба случаја била у Kомисији вештака, као и адвокат који је заступао очеве – Драган Kрајновић, тј. његова адвокатска канцеларија.

Ова два случаја свакако нису једина, поред БИРН-а и Данас је писао, да је још шест жена прошло као њих две од исте или сличне “екипе”. Додајмо и да је у случају Наташе Налетине суткиња Алагић донела одлуку да деца остану код оца, без уважавања мишљења Центра за социјални рад. Све је завршено за само месец дана, а дозвољено јој је да виђа децу средом НА САТ ВРЕМЕНА.




Наташа је за Данас рекла да је баш као и у случају Марије Мали иста “екипа” (Алагић, Јанковић, Kрајновић) учествовала у додељивању њене малолетне деце супругу. С тим, како указује, адвокат њеног мужа није био Kрајиновић, већ адвокатица из његове канцеларије – Ивана Ристић.

Наташа каже да је суткиња Алагић “полудела” што је све изнела у јавност, али и вештакиња Јанковић, која је на рочишту тражила да се Наташи укине могућност да виђа децу чак и тих сат времена средом?!

– Жалила сам се свима, од Министарства правде до председнице суда. Жалбу коју сам поднела на одлуку да се деца доделе супругу, Алагић је држала чак три месеца у фиоци – изјавила је Наташа.

Судија Лидија Алагић је донела решење на чак 12 куцаних страна о томе да се деца повере оцу на самостално старање. Решење доноси у односу на комисијско мишљење лекара, које није потписала једна од чланица комисије. Алагић доноси решење без мишљења Центра за социјални рад, које је у суд стигло дан касније.

Прочитајте још:  Синиша Мали на Инстаграму објавио да „већ две године ради на другом докторату“




Своју причу Наташа је први пут изнела у јавност у емисији “Живот прича”, због које ауторки Татјани Војтеховски прети потерница. Kако је новинарка рекла за Директно.рс шокирана је сазнањем да може бити ухапшена јер се није одазивала суду, а да за поступак три године није знала. Тужилаштво је наложило њено довођење у суд.

Kрајновић сатупао и бившег Иване “Моделс”

Јавност се сећа и случаја бивше чланице групе “Моделс” Иване Стаменковић, која је, такође, изгубила старатељство над ћерком, а после пет година суђења успела је да докаже да је била злостављана у браку. Бивши супруг добио је условну казну од годину и по дана, а у спору за старатељство заступао га је адвокат Драган Kрајновић.

Још 2014. године Иванина заступница, Невена Веселиновић, тврдила је за “Блиц” да “адвокат бившег Иваниног супруга Драган Kрајновић увек заступа очеве и увек очевима буду додељена деца“ уз исти коментар:

“Дете је емоционално везаније за оца, што се десило и нама. Симптоматично је то да је у свим случајевима судија исти, баш као и вештаци. То није коинциденција”.




Славици после четири године враћена отета деца

У емисији “Живот прича”, поред могућих коруптивних радњи у овим судским процесима указивано је и на друге проблеме у друштву, због чега сада Војтеховски испашта. Свакако је посебан и случај Славице Бурмазовић којој је бивши муж турски држављанин Ејуп Сабри Јунџу отео децу, одвео их из Србије и није их враћао четири године, упркос правоснажној пресуди турског суда.

Славица је чак четири пута била саговорник познате водитељке у серијалу на ТВ “Прва” и сваки пут њена прича је расплакала Србију, али тек пре годину дана су јој деца враћена.

Прочитајте још:  ШПИГЕЛ: Синиша Мали – симбол корупције у Србији



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “СЕДАМ СЛУЧАЈЕВА, ИСТИ АДВОKАТ Деца додељена моћним очевима – случајност или спрега на суду?

  1. Од кад је картел снс на власти зна се да су највећи криминалци у спрези адвокати-судије- тужиоци- вештаци. СВАКА ЧАСТ ЧАСНИМ АДВОКАТИМА- СУДИЈАМА-ВЕШТАЦИМА. За тужиоце нема части јер ниједан једини случај нису покренули против картела снс па макар и прекршајни. Али ова спрега мафијашког организовања појединих адвоката-судија-тужиоца и вештака је са синишом малим врх коупције у СРБИЈИ. Нисам поменуо оне који су врх пљачкашког картела али међу њима нема разлике. Иначе тр3ба истаћи да је судство кренуло нагло да се урушава кад је онај покојни гаргамел ко министар правде уништио СУДСКИ СИСТЕМ СРБИЈЕ КАКОМСУ ТО И ЗАХТЕВАЛИ нацистичке убице СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ из труле нацистичке америке и њихови дупелизци пре свих педерски енглези и нацистички немци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *