МУП поднео кривичну пријаву против Баке Прасета

Бака Прасе

Министарство унутрашњих послова обавестило је Заштитника грађана да је Управа криминалистичке полиције поднела кривичну пријаву против јутјубера Б. И. познатог као Бака прасе, због, како се сумња, недозвољених полних радњи са малолетном особом, саопштено је из канцеларије Заштитника.

МУП је упутио одговор Заштитнику у оквиру поступка који је он покренуо по сопственој иницијативи после сазнања из медија о наводним недозвољеним полним радњама јутјубера Б. И.

Службеници Управе криминалистичке полиције извршили су одговарајуће провере и утврдили да су 7. и 8. јула примљене две пријаве грађана путем електронске поште, у којима се указивало на видео запис на платформи Јутјуб, у коме Б. И. објављује садржај комуникације остварен путем друштвене мреже Инстаграм са малолетним лицима, као и да је имао сексуалне односе са једном малолетницом.
Ове пријаве грађана су, заједно са архивираним спорним Јутјуб снимком 8. јула достављене Посебном одељењу за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, навео је МУП у одговору Заштитнику грађана.

Заштитник грађана подсећа да је из медија добио информације о наводним недозвољеним полним радњама Б. И. са малолетном особом женског пола и његовог признања у медијима да је извршио наводну обљубу са дететом, као и мизогиним говором Б. И. упућеним женским особама.

„Поводом понашања појединих медијских личности које је неодговорно, забрињавајуће и крајње узнемирујуће по грађане Србије, захтевамо од надлежних органа да предузму све мере које им стоје на располагању како би се спречило релативизовање оваквих кривичних дела према деци“, изјавио је овим поводом заштитник грађана Зоран Пашалић.

Упоредо са овим, Пашалић је истакао да јавне личности имају појачану одговорност за своје понашање и сваку изговорену реч и да због тога своје појављивање у јавности не би требало да користе искључиво за личну промоцију.РТС

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.