Зашто се власт бламира са оваквим министром? Шарчевић опет Србији прети одузимањем деце

1
Младен Шарчевић (Фото: Н1)

Због епидемије вируса корона, предстојећа школска година биће специфична. Часови ће трајати 30 минута, а ђаци ће у школу морати да долазе са маскама. За оне који због болести не могу да носе маске обезбеђени су визири.
По препоруци Kризног штаба за сузбијање ковид 19, обељења која имају више од 15 ученика деле се у две групе.

Министар просвете Младен Шарчевић каже да је у 38 одсто школа у Србији одељења неће морати да се деле јер су у питању мале школе – сеоске школе, у пограничним подручјима, на KиМ, школе мањина.

У 27 одсто школа одељења ће делимично да се деле, а само у 25 одсто школа морају сва одељења да се деле.

– То је око 300 школа где ће одељења морати да се деле, то су градске школе. Свака школа је направила за себе формулу, за рад боравка, за запослене – рекао је Шарчевић за ТВ Пинк.
Он је навео да ће почетак наставе “мало каснити на KиМ”, јер се ради по образовном систему Србије, а актуелна власт у покрајини није кооперативна.

Појашњава да је за децу која због болести не могу да носе маске обезбеђено 10.000 визира, као и да су обезбеђена средства за дезинфекцију и хигијену учионица.

Због адаптације и грађевинских радова било је потешкоћа у планирању наставе у 192 школе, а Шрчевић наводи да је у последње четири школе и тај проблем решен прошле недеље.
Упитан како ће се школа односити према родитељима који кажу да њехова деца неће носити маске и да им нико неће мерити температуру министар је рекао “да то не може да прође”.

– Основна школа је законом обавезна. ВИ можете рећи моје дете неће у школу да иде, бићете опомињани, платићете казне, а постоји и изузеће из породице. Нико није изнад државе – навео је он.Танјуг

1 Коментар

  1. Зашто се „бламирају“? зато што су багра која је корупцијом усмеравана од стране банкстера и њихових послушника који су митом државника изрежирале прави глобални државни удар усмерен на противуставно отимање слобода и грађанских права, на репресију, насиље и сузбијање било каквог облика неслагања и успостављање широм света технократско-„здравствене“ диктатуре која има за циљ да подјарми људе приведе „вакцинацији“ и тако још појача смртност од канцера и којекавих болешћуга које су већ сада у огромном порасту па се са њих одвраћа пажња на измишљену „пандемију короне“
    На децу, родитеље, баке и деке ударају бездушно и без стида и памети по зликовачком диктату сила које су Србију, сатанизовали, санкционисали, бомбардовали, тровали …
    Ево шта се спрема деци и родитељима у школама на јесен.
    Наш багра је насела и укључена у те планове за разлику од Белорусије и неких афричких земаља које су показале у свету много виши степен свести, храбрости и поштења од наших гмазова и билмеза као овог сорошевог министра.
    https://www.youtube.com/watch?v=sxU4fjRTvLc&feature=youtu.be

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.