ДОКТОР КОН: Народе бирај – маске или гробље!

4
Предраг Кон (Фото: Танјуг)

„Да ли су нам важнија масовна весеља или да држимо заједно епидемију под контролом… Да ли је значајније да организатори свадби, музичари, продавци венчаница успешно раде, да спортски навијачи присуствују утакмицама, да ли су нам важнији масовни скупови и разни догађаји које волимо и у којима уживамо или су нам важнији животи људи И чување здравственог система Србије,“ упитао је епидемиолог Предраг Кон на свом Фејсбук профилу.

-Да ли су нам путовања важнија од здравствене безбедности? Да ли и када је бесмислено ризиковати због окупљања која се данас могу уз мало више воље безбедно и јефтиније организовати онлине (конгреси, конференције)? Да ли смо у стању да се као друштво још више адаптирамо, да држава помогне и онима којима до сада није, а објективно не могу због епидемије да раде – упитао је Кон забринуто.
Како Кон тврди, треба да се одлучимо око више ствари а једна од њих јесте „да ли је теже спровести мере обавезног ношења маски или свакодневно сахрањивати преминуле од ковид-19“.

Treba da se odlučimo… Da li su nam važnija masovna veselja ili da držimo zajedno epidemiju pod kontrolom… Da li je…

Gepostet von Predrag Kon am Donnerstag, 10. September 2020

– А могли би заједно уз много више разумевања и солидарности само стриктним спровођењем мера да спречимо разорност још једног таласа, пика, повећања. Да га бар значајно ослабимо… Заиста зависи од свих нас. И то неће решити појединци, влада, председник… Сви су само у прилици да показују пут, траже и проналазе излаз, а резултат долази само са постојањем разумевања и солидарности – закључио је Кон.Директно

4 Коментара

  1. Ова карикатура од „др“ је 2009 драмила да ће од свињског грипа помрети 2 милиона људи у Србији и претио оставком ако се не купи 7 милиона вакцина. Ко још верује корумпираним такозваним „др“, мало је пара добио од СЗО треба му још, још, још …

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.