Више од милијарду људи примиће вакцину „Спутњик В“

1

(Фото ЕПА/YURI KOCHETKOV)

Преко милијарду људи у целом свету биће вакцинисано против коронавируса руском вакцином „Спутњик В” у периоду 2020-2021, процењује Руски фонд за директна улагања (РДИФ).

РДИФ такође примећује интересовање за руску вакцину у преко 30 земаља у којима живи више од половине Земљине популације. Међу њима су земље Латинске Америке, Саудијска Арабија, Филипини, Јапан, Јужна Кореја, Грчка, Србија, УАЕ и друге, преноси ТАС.




Русија је 11. августа постала прва у свету која је регистровала вакцину против коронавируса под називом „Спутник В”, преноси Танјуг.

Вакцину је развио Национални истраживачки центар „Гамалеја” и прошла је клиничка испитивања у јуну – јулу. Заснована је на познатој платформи која се раније користила за друге вакцине. Министарство здравства приметило је да искуство употребе сличних препарата показује да су способни да обезбеде дуготрајни имунитет до две године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Више од милијарду људи примиће вакцину „Спутњик В“

  1. Што више “апотека, вакцина” … народ све болеснији. “Струка” се не бори против “пандемије” канцера који убија севе више и више наше комшије, родбину, пријатеље, колеге … него против “грипа”. Да ли сте икада били на сахрани неког ко се вратио са одмора на мору да је умро од последица “грипа” како сада прети Др бела вашка?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *