Пољска диже узбуну због „нове Руске империје“

1

Пољска (Фото: Sputnik / Филип Климашевский)

Професор пољске Војне академије Петар Грохмаљски сматра да ако Белорусије уђе у систем Русије, постоји ризик од појаве „нове форме Руске империје“.

„Управо је Белорусија кључна за европску безбедност. Ако Руси у потпуности укључе ову земљу у свој систем, суочићемо се са новим обликом руске империје на нашој граници“, рекао је професор Пољском радију 24.
Грохмаљски је објаснио да је, након распада СССР-а, главни елемент стабилности на постсовјетском простору било формирање суверених држава. Међутим, Русија је позната по томе да се налази у „сталној експанзији“, тврди професор.




Он сматра да је Калињинград „важан елемент руског политичког гледишта“. Пољска и балтичке државе, по мишљењу Грохмаљског, налазе се у све већој опасности.

Нешто раније портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да тема уједињења Русије и Белорусије није актуелна, нити ће се о њој разговарати на састанку белоруског лидера Александра Лукашенка и руског председника Владимира Путина у понедељак у Сочију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Пољска диже узбуну због „нове Руске империје“

  1. …………ЗАХВАЛНОСТ РУСИМА И БЕЛОРУСИМА
    ХА 460 000 ПОГТНУЛИХ ЗА НЬИХОВУ СЛОБОДУ.
    хитлер jе био паметан што jе хтео жа очисти”БАЛТИЧКА ГОВНА”…!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *