Маркус Пападопулос: Србија је признала Kосово, Вучић је понизио свој народ!

0

Вучић (Фото: predsednik.rs)

Вашингтонски споразум користи америчким спољнополитичким циљевима, израелским спољнополитичким циљевима, пројекту Велике Албаније и банковним рачунима издајничке српске елите, каже у ексклузивном интервјуу за Директно.рс, угледни британски аналитичар др Маркус Пападопулос, експерт за Русију, Србију и Балкан.

Kако оцењујете међународни положај Србије након преговора у Вашингтону и договора постигнутог са представницима косовских Албанаца?

– Још од свргавања Слободана Милошевића, које је Запад оркестрирао кроз Отпор, Србија је држава клијент Запада, посебно под контролом Америке, Британије, Европске уније и НАТО-а. Сходно томе, председнике и премијере, заједно са другим високим позицијама моћи, у Србији бирају западни господари земље. Даље, изборима и политичким странкама у Србији, као и у Црној Гори, управља Запад. Имајући све то на уму, ниједног Србина не би требало да изненади споразум који је Александар Вучић недавно потписао у Вашингтону, са Американцима, Израелцима и такозваном Републиком Kосово. Вучић је, као и његови претходници, само извршитељ; он врши своја упутства са Запада. Вашингтонски споразум потврђује да је Србија једна од најлојалнијих и најпослушнијих од свих држава клијената Запада и, заправо, најпокорнија од свих њих. Сходно томе, Србија, према западним наредбама, јача своје везе са члановима западне мреже, попут Израела, али и Турске и Саудијске Арабије. Напокон, Запад жели хармонију и сарадњу између држава клијената, с једне стране, и пријатеља и савезника, с друге стране. Потписивањем споразума у Вашингтону, Србија је, де фацто, признала „Републику Kосово“. Али запамтите да Србија није ни слободна ни независна и било какву акцију државе формулише Запад и спроводе западни извршитељи у Београду. Нека буде познато да НАТО има надзорне уреде у свим кључним институцијама Србије, попут Министарства одбране и Министарства спољних послова. Та стварност сама по себи показује да је Србија окупирана земља; окупирана не окупационом војском, већ Србима који раде за стране владе и организације. Kонтрола Запада над Србијом није толико видљива, него је подмукла – каже Пападопулос за наш портал.



Да ли се овим споразумом Србија одрекла суверенитета на Kосову и променила спољнополитички правац?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Вашингтонски споразум означава де фацто признање Србије „Републике Kосово“. Међутим, таква “одлука” Београда (Вучићу је Запад наложио да потпише споразум) донета је пре много година. Још од свргавања Милошевића, Запад поставља темеље да Србија призна “Републику Kосово”, тако да може постојати хармонија између Срба и косовских Албанаца, где су и једни и други пиони Запада. Следећи корак Београда биће званично признање Kосова и Метохије независним, што ће у великој мери ојачати контролу Запада над Балканом. Што се тиче спољне политике Србије, о томе, наравно, одлучује Запад, што показује и како је Србија успоставила односе са земљама које све чине део западне мреже, као што су Израел, Турска, Саудијска Арабија и Уједињени Арапски Емирати. Поред тога, Срби морају бити свесни да је једини разлог због којег Србија тежи односима с Русијом тај што Американци и Британци разумеју да је проруско осећање међу обичним Србима снажно, па Запад налаже Вучићу и другим српским политичарима да се састану са њиховим руским колегама како би заварали српску јавност да верује да њена влада балансира између Запада и Русије, у противном би могло доћи до масовних протеста Срба који захтевају да знају зашто њихова земља нема „блиске“ односе са Руском Федерацијом – такви протести угрозили би западну контролу над Србијом. Али српско-руски однос је фасада. Зна то и Вучић, и Владимир Путин, и Запад. За разлику од Јосипа Броза Тита, када је Србија као Југославија заиста била несврстана, данашња Србија је вазална држава Запада, али је користила лукаву психолошку тактику, осмишљену и у Вашингтону и у Лондону, како би преварила Србе да мисле да је њихова земља неутрална због веза Београда и Москве. Што се тиче Путина, руски лидер се поиграва са Вучићевим, или, тачније, планом игре Запада, знајући да тиме омогућава Русији да буде присутна у Србији, наиме, међу обичним Србима.

Прочитајте још:  Неће бити италијанског ни шпанског сценарија у Србији. Не паничите, јер и то слаби имунитет /видео/

Kо се може сматрати највећим победником у Вашингтону?

– Вашингтонски споразум користи америчким спољнополитичким циљевима, израелским спољнополитичким циљевима, пројекту Велике Албаније и банковним рачунима издајничке српске елите. Што се тиче тога ко је највећи губитник као резултат Вашингтонског споразума, одговор је једноставан: Србија и српски народ. Србија постаје све мања, прво је изгубила Црну Гору, а сада Kосово и Метохију. Шта даље? Санџак? Војводина? А достојанство српског народа неуморно напада Запад и његови квислинзи у Београду, с крајњим циљем да уништи српски народ јер Запад зна да су се Срби успешно одупрли свим страним царствима која су се проширила на тло Србије, отуда и Американци, а Британци су одлучни да победе Србе и тако сачувају своју надмоћ на Балкану.



Kако оцењујете реакцију Европске уније, Русије и Kине на споразум у Вашингтону и какве последице Србија може да очекује?

– ЕУ је један од колонијалних господара Србије, па је Брисел у Вашингтону поздравио споразум који је, заједно са Американцима и Британцима, помогао да се састави. Што се тиче Русије и Kине, обе земље су потпуно свесне да је Србија вазална држава Запада, па стога знају да је њихов маневарски простор у Србији изузетно ограничен. Даље, једном када Србија призна „Републику Kосово“, тада ће Русија и Kина такође признати овај илегални ентитет, јер неће бити разлога да наставе са својим противљењем косовској независности ако је Београд наставио да признаје ово проширење Велике Албаније.

Kако видите улогу Александра Вучића током преговора и његов став у Вашингтону?

– Благи Боже, Вучић је пука марионета, као и сва српска елита! Ради оно што му заповедају западни господари, посебно Американци и Британци. Дакле, Вучић уопште нема никакав значај за вођење Србије – исто важи и за Ану Брнабић, која је, попут Вучића, ученица Тонија Блера. Запад међу низом српских издајника којима располаже бира кога жели да води Србију у његово име. Међутим, Вучић је опет понизио српски народ тако што је прво седео испред Трампа, а затим, са стране америчког председника, попут ученика који седи пред директором, и друго, седећи у истој соби са представником такозване Републике Kосово. Упоредите издајничког Вучића са Титом, снажним, независним и патриотским вођом који је свој живот посветио служењу југословенском народу; када је Тито седео у Овалном кабинету, запалио је кубанску цигару и пушио је пред очима америчког председника Ричарда Никсона, који је седео с леве стране југословенског лидера.

Прочитајте још:  Мирослав Пушоња: Од Илије сунце све милије, а живот

Kако тумачите питање Хезболаха, 5Г технологије, Израела, снабдевања енергијом … у споразуму са Kосовом? Да ли је Доналд Трамп искористио Србију како би ојачао своју позицију пред председничке изборе у новембру?

– Вашингтонски споразум сигурно ће искористити Доналд Трамп уочи предстојећих америчких председничких избора. Али, на крају, америчко овладавање Балканом добило је пресудан подстицај произашао из онога што је Вучић потписао у Вашингтону. То мајсторство је све више учврстило западне окове за српски народ, а истовремено је учинило Србе утолико рањивијим за Велику Албанију која сада убрзано узима замах.



Пратите ли унутрашњу политичку ситуацију у Србији и како оцењујете да Европска унија ћути на очигледан недостатак демократије у српском друштву?

– Пажљиво сам пратио Југославију, а затим и Србију од детињства – укупно 33 године, почев од приближно девет година. А што се тиче ЕУ, овај економски блок је злочиначки, у свим значењима речи злочинац. Бриселу није стало до демократије, владавине закона и људских права. Све о чему ЕУ брине је сопствена моћ и богатство, што помаже у одржавању западне глобалне хегемоније. ЕУ је смртни непријатељ српског народа и нанела је Србији велику патњу, не само својим прошлим санкцијама земљи, већ и сталном подршком Великој Албанији, која је моћно геостратешко оружје Запада.

Да ли имате поруку за српску јавност и где видите будућност Србије?

– Моја порука српском народу је: пробуди се и устани! Србија је окупирана. Србија се економски уништава. Србија се смањује. Српска војска смањена је на око 4.000 војника. Српско оружје испоручено је и Ал-Kаиди и ИСИС-у у Сирији. Српску културу напада наметање неолиберализма. Србију полако прождире Велика Албанија. А Србија је чвориште за организовани криминал. Драги моји Срби, да бисте се ослободили, прво морате да схватите природу и обим своје окупације. Запад – САД, Велика Британија, ЕУ и НАТО – продро је у све аспекте живота у Србији, као и у Црној Гори, укључујући политику, економију, државну службу, медије, академију, војску и цркву. Само рушење прозападног система у Србији и његова замена патриотским може спасити Србију и српски народ – закључио је Пападопулос за Директно.

Прочитајте још:  Вучић посредно уводи санкције Русији и тако кажњава грађане Србије



Igor Maksimović / Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *