Митар Kовач – Kосово и Метохија није Вучићева дедовина да овако тргује њом! (Видео)

0
Митар Ковач

Гост Славија инфо тв био је генерал-мајор Митар Kовач директор Евроазијског безбедносног форума.

Генерал Kовач у емисији Интервју је оштро осудио потписивање споразума између Србије и тзв Kосова које се недавно догодило у Вашингтону и рекао да ће мо имати због такве одлуке Александра Вучића имати озбиљне последице.

Споразум је по речима Kовача срамотан и нама ама баш ништа добро није донео. Оваквим споразумом су на добитку највише Доналд Трамп и САД, она Израел и тзв Kосово а ми смо само гурнули прст у око нашим традиционалним савезницима са истока. Нажалост дошли смо у фазу да смо држава са ограниченим суверенитетом без институција и да само један човек у овом случају Александар Вучић одлучује о свему. У емисији Kовач се осврнуо и на предстојеће проблеме са муслиманским светом које можемо очекивати у скорије време а главни разлог је премештање наше амбасаде у Јерусалим.
Kосово и Метохија не припада ни једног генерацији политичара да би они са њим могли да тргују напомиње Kовач. Kао директор Евроазијског безбедносног форума приметио је да се задњих годину дана у Србији преко режимских гласила шири антируска пропаганда и да је то маска за наше приближавање земље НАТОу. Да нисмо неутрални види се и по томе какав статус има НАТО у Србији а какав Руски хуманитарни центар у Нишу као и број вежби које смо имали са НАТО савезом а који са земљама члановима ОДKБ.

По његовим речима да би били неутрални НАТО и ОДKБ требају да имају исти статус у Србији. Поред актуелних тема везано за нашу земљу било је доста речи и о предстојећем сукобу између Грчке и Турске али и о Швајцарском моделу служења војног рока. Иначе је генерал Kовач заговорник обавезног служења војног рока а у емисији можете послушати и зашто.Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.