„Минималац мањи од најављеног поскупљења струје“

0
(Фото: Depositphotos, librakv)

Минимална цена рада за 2021. годину од 32.126 динара је понижавајуће мала и испод сваке границе пристојног живота, саопштавају из Удружених синдиката Србије „Слога“.

– За нас у Слози начин на који је донета је наставак дугогодишњег транзиционог игроказа “Златних година српског привредног раста” у извођењу социјалних партнера, представника Владе Србије, Уније послодаваца и такозваних репрезентативних, режимских синдиката који пред јавношћу и својим чланством глуматају незадовољство – каже се у саопштењу ове организације.

Из „Слоге“ упозоравају да оно шта треба да забрине сваког ко живи искључиво од свог рада је да коронавирус постаје главно главно оруђе у експлоатацији радне снаге и њене прекарности, што указује и данашња изјава министра финансија Синише Малог да је “минималац повећан упркос коронавирусу и пандемији”.
– Да ли нам то министар Мали шаље поруку и упућује да би сви требали понизно да прихватимо њихово великодушно повећање од 6,6 одсто, око 2000 динара на месечном нивоу, а на дневном ни да помињемо, јер би цифра показала да није довољна ни за куповину једне литре млека – питају се из „Слоге“.

На крају, констатују из „Слоге“, „ово је шамар радницима, пензионерима и целокупном грађанству Србије, које у октобру ове године највероватније очекује још један директни “аперкат” Владе Србије у виду раније најављеног и помало заборављеног поскупљења струје од 7,7 до 7,9 одсто на захтев Међународног монетарног фонда (ММФ)“.Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.