ЛУДИЛО! У Бору не може да се дише од кинеске фабрике, а полиција брани протест због здравствених мера!

1
(Фото: Фејсбук)

Далибор Јовић, председник удружења „Борани за Бор“, које је овог лета у овом граду организовало неколико највећих хуманитарних акција, објавио је на Фејсбуку шта је добио као одговор на захтев да организује миран протест, да би након тога поднео кривичну пријаву против кинеске компаније „Зиђин“.

– Дана 14 септембра поднели смо захтев за одржавање мирног протеста Полициској управи у Бору. Након пријаве добили смо инструкције којих се морамо придржавати у току самог одржавања протеста. Због великог интересовања грађана за сам скуп који се одржава, а узимајући у обзир и наредбу Владе Републике Србије о окупљању на јавним местима у затвореном и отвореном простору максимално до 30 лица, званично смо морали да откажемо и одбијемо мере које су нам навели, а то су (шетња искључиво на тротоару, сваки излазак на пут је кршење наредбе, дистанца на два метра, свако од учесника протеста мора носити маску) – написао је Јовић на Фејсбуку и додао:

Dana 14 sep podneli smo zahtev za održavanje mirnog protesta Policiskoj Upravi u Boru. Nakon prijave dobili smo…

Gepostet von Jović Dalibor Dzaba Marija am Montag, 14. September 2020
– Пошто се очекује велики број људи, ми не можемо да спроведемо мере безбедности. Самим непоштовањем наредбе морам да платим новчану казну и до 500.000 динара. Овим обавештавам да „Борани за Бор“ нису званични носиоци мирних протестних шетњи. Хвала, уједно можете сами поднети јавним тужилаштву жалбу због прекомерног загађења – написао је Јовић и приложио фотографију на којој се види да је поднео кривичну пријаву против кинеске компаније „Зиђин“.

На основу наведеног да се закључити да само полиција у Бору ових дана ради свој посао. Такву преданост није показала када су пре две и по године хорде СНС-а испресецале Бор црним џиповима без таблица под командом злогласног Вучићевог батинаша Зеље.

Боранима остаје само да се обрате међународним инстутуцијама, с обзиром на то да им је Вучићев режим ускратио сва људска права ради што већег профита за кинеског, сада се већ слободно може рећи, колонизатора!1 Коментар

  1. Еее зато су и измислили невидљивог непријатеља „вируса“, да позивајући се на њега као брину о људима а у ствари им укину сва права, забране кретање и слободе и тако их уцене и „приволе“ ВАЈЦИНАЦИЈИ.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.