Велико интересовање за 12.000 радних места у школама и вртићима

0

(Фото: Depositphotos)

Од почетка године више од 3.500 образовних установа поднело је захтев да се објави конкурс за пријем у радни однос за више од 12.000 радних места у школама и предшколским установама. Због тога Филијалама Националне службе за запошљавање пристиже велики број захтева за психолошку процену кандидата за запошљавање у тим установама.

Влада Србије је у фебруару донела Уредбу по којој кандидати могу бити запослени на неодређено време. У складу са тренутном епидемијском ситуацијом, кандидати се тестирају у мањим групама, највише њих деветоро, како би се избегао могући ризик од заразе, пише РТС.




“Од планираног броја за 10.000 лица која треба да прођу кроз проверу НСЗ, ми смо до сада извршили процену за преко 13.000 кандидата у највећем броју из школских и предшколских установа. То је директно повезано са могућношћу да се та лица запошљавају на неодређено време”, објашњава Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Kомисија Владе Србије за давање сагласности за ново запошљавање одобрили су, у четири фазе, запошљавање 10.500 људи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kонкурси су одобрени за радна места која су остала упражњена пре 2018. за ненаставно и наставно особље.




“Образовне установе су ставиле на располагање своје просторије тако да се тестирања, уз уважавање свих епидемиолошких препорука врши у филијалама Службе за запошљавање тако и у образованим установама”, рекла је Ивана Божић, психолог Националне службе за запошљавање.

Kонкурс за пријем нових наставника, али и ненаставног особља, расписале су основне и средње школе.

Прочитајте још:  Ко и зашто убија нашу децу?

Вртићи су у надлежности локалних самоуправа, па је на њима када ће и предшколским установама да дозволе запошљавање новог кадра, зашта одавно показују интересовање.



Извор: РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *