МУП о случају владике Шарић: Полицајци су суспендовани

0
МУП, школама

МУП (фото: Фејсбук)

Поводом случаја владике Стефана Шарића, викарног епископа патријарха Иринеја и старешине Храма Светог Саве, који је умешан у отмицу студента Академије СПЦ Марка Жаркова, а за коју се сумњиче три особе, од којих су двојица полицијски службеници, огласило се и Министарство унутрашњих послова (МУП) Србије.

Начелник Полицијске управе за град Београд Милан Станић у саопштењу за медије истакао је да полиција овај случај “не ставља под тепих”.

“Тврдње појединих медија да Министарство унутрашњих послова ставља под тепих случај двојице полицијских службеника који су, како тврде, умешани у отмицу двадесетшестогодишњег младића, не само да су нетачне, већ су и саме по себи контрадикторне. Сама чињеница да су они ухапшени, јасно показује да је полиција поступала у складу са законом и да припадници МУП-а нису заштићени”, наводи се у саопштењу и додаје:




“Тачније, припадници Полицијске управе за град Београд су у фебруару ове године ухапсили три особе, међу којима су и двојица полицијских службеника. По налогу Вишег јавног тужилаштва њима је одређено задржавање и полицији је наложено да против њих поднесу кривичне пријаве због сумње да су извршили кривично дело принуда. Након тога, судија за претходни поступак је одредио притвор, а лично сам донео решење о удаљењу са посла двојице полицијских службеника након укидања притвора”, наводи Станић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Начелник ПУ Београд истиче и да тиме што су службеници МУП суспендовали јасно да нема заштићених.

“И тиме што су они суспендовани јасно је показано да нису заштићени и да се ништа не гура под тепих. Као дугогодишњи полицијски службеник желим да истакнем и да сам потпуно затечен захтевом да министар и директор полиције треба лично да налажу спровођење истрага. Сматрам да је сувишно и објашњавати колико је овај захтев у супротности са владавином права и да је у свакој уређеној држави, баш као и у Србији, наведено посао институција”, наводи се у изјави Станића.

Прочитајте још:  ВЛАДА ПРЕТИ: Казне за медицинске раднике ако одбију премештај у време короне

Подсетимо, портал Нова.рс протеклих дана је објавио серију текстова који се односе на случај отмице младића, а у који је умешан и владика Стефан Шарић.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *