“Др Мартиновић шест пута фалсификовао научне радове”

1

Александар Мартиновић

Некадашњи посланик Демократске странке у Скупштини Србије Балша Божовић оценио је, поводом своје жалбе Правном факултету у Новом Саду и доказима о томе да је функционер Српске напредне странке Александар Мартиновић “чак шест пута објавио идентичан научни рад”, да је он своје научне радове “фалсификовао на време”.

– Након што сам у јуну ове године Правном факултету у Новом Саду поднео жалбу и доказе да је функционер Српске напредне странке Александар Мартиновић чак шест пута објавио идентичан научни рад под истим или сличним насловима, добио сам одговор од Етичке комисије за који је тешко проценити да ли више вређа здрав разум или академски интегритет – навео је Божовић у писаној изјави.

Он је истакао како је комисија закључила је да је Мартиновић своје радове “фалсификовао између 2005. до 2009. године”, а да је Kодекс о академском понашању донет 2010. године и да због тога “нема основа за покретање поступка против њега”, па је Божовић закључио да је Мартиновић своје радове “фалсификовао на време”.




– Тиме је Етичка комисија јасно поручила студентима, њиховим родитељима, будућим студентима и свим грађанима Србије да је важно само надмудрити систем, варати, имати везу, преписивати и стицати корист за себе, као и да ће такво понашање не само проћи некажњено, него и наићи на подршку и на једном од најзначајнијих факултета, другог по величини универзитета у Србији – сматра Божовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На основу тих “лажних и аутоплагираних научних радова”, нагласио је Божовић, Мартиновић је “стекао прилику да докторира, а на крају и буде изабран у звање доцента, и да зарађује седам плата”.

Прочитајте још:  Посланици СНС бесне због питања како је страдао Владимир Цвијан и да ли је Беливук обезбеђивао Вучићеву инаугурацију

– Мартиновић је своје непоштено стечене титуле користио да би узимао посао професоркама из Ћуприје, да се запосли поред Правног факултета у Новом Саду и на мастер студијама Правног факултета Универзитета у Kрагујевцу, као и да буде на једној од најважнијих функција на Универзитету у Kосовској Митровици – закључује Божовић.



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““Др Мартиновић шест пута фалсификовао научне радове”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *