Не пијете воду чим отворите очи? Промените навику и спречите тегобе које не морате да лечите лековима!

0
воде

(Фото Пиксабеј)

Свако има другачију рутину када се пробуди, али то се код многих људи своди на: проверавање друштвених мрежа, устајање из кревета, умивање и испијање прве шољице кафе. Оно што пуно људи заборавља у целом том процесу је да попију барем једну чашу воде, а то и те како има утицаја на процесе у нашем телу и на то како се осећамо касније у току дана.

Чак и ако пијете довољно воде у току дана, треба водити рачуна о том јутарњем уносу ове драгоцене течности. Највише воде наш организам губи током спавања, нарочито код људи који хрчу или дишу на уста. Kако не би дошло до превеликог губитка хидратације, наше тело лучи хормон вазопресин који служи да задржи воду током спавања, али се он лучи током каснијег дела спавања. То значи да ако не спавате довољно, бићете још дехидриранији ујутру и то је само разлог више да се прво ухватите за чашу воде, а не шољу кафе. А ево и који су то корисни ефекти пијења воде ујутру.

Побољшава метаболизам




Истраживања су показала да када ујутру попијете бар једну чашу воде можете убрзати свој метаболизам чак до 30%. Вода на празан стомак помаже варење и ако вам није забавно да пијете чисту воду, можете у њу додати мало млевеног ђумбира или цимета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спречава камење у бубрегу

Највећи утицај на спречавање камена у бубрегу има редован довољан унос воде током целог дана, а чаша воде ујутру помаже у разређивању супстанци у урину које узрокују појаву камена. То можете потпомогнути и додавањем кришке лимуна.

Прочитајте још:  КО ПРЕЛЕЖИ КОРОНУ, МОЖЕ ОПЕТ ДА СЕ ЗАРАЗИ: Постоје два соја!? У Хонгконгу и САД забележени први случајеви поновљене инфекције!

Против главобоље

Један од главних узрока главобоље је дехидрација, а на превенцији тога се може радити од раног јутра. Размишљајте о води као о леку против главобоље, који пијете лагано током целог дана и почињете чим се пробудите.




Избацује токсине

Међу разлозима зашто је важно уносити довољно воде је то што хидриран организам у себи има мање токсина. Већи унос воде значи више одлазака у тоалет, а то даље значи више избачених токсина из организма. Једноставно звучи, а може се лако заборавити.

Смањује горушицу

Ако имате проблема са горушицом у току ноћи, чаша воде кад се пробудите ће прочистити заосталу киселину из једњака и са зуба и смањити онај препознатљиви непријатан осећај. А потом, погодили сте, наставите да пијете довољно воде до краја дана.



Citymagazine.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *