Трикови злата вредни: Kако да ваше беле патике дуго и остану беле. Усавршите овај систем и не брините!

0

Foto: Shutterstock

Беле патике, које многи обожавају, веома су тешке да се одрже чистим – оне хтеле-не хтеле морају да поднесу све врсте прљавштине и терена као и временске услове. Током летњих месеци ово није тако тешко, али, када нам јесен и зима стигну, беле патике су или спаковане у кутији или обуване у ретким приликама. За разлику од одеће, не можемо тако једноставно бацити пар патика у машину за прање веша. Потребан им је потпуно другачији поступак како би се задржала блиставо бела нијанса. Зато, како не бисте морали да држите своје беле мезимице под стакленим звоном, доносимо пар савета за чишћење патика који ће вам бити од користи.

Одмах се решите флека

Флеке би требало да уклоните што пре како би се избегло увлачење прљавштине у материјал.

Можете направити и сопствено средство за чишћење. За њега ће вам требати вода и сода бикарбона коју можете пажљиво утрљати на мрљу и након неколико минута обрисати влажном крпом.

Започните обување “праском”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пре него што започнете чишћење патика, саветујемо да их мало ударите једну о другу. Ова техника помоћи ће вам да их ослободити од прљавштине и прашине која се накупила на њима пре него што кренете у експедицију – прање.




Четкица за зубе је ваш најбољи пријатељ

Четкице за зубе помоћи ће вам да досегнете до места која су ситна и до којих другачије не можете да допрете.

Све што вам је потребно јесте стара четкица за зубе, вода и сапун. Уз помоћ тога добро очеткајте своје беле патике и оставите их да се осуше.

Прочитајте још:  У Србији се на ОВОМ ЦВЕТУ заради и до 184.000 ЕВРА по хектару

Одржавајте пертле чистим

Због самог материјала, пертле захтевају да се перу чешће него патике. Стручњаци саветују да их скинете и натопите у топлу воду с мало детерџента за прање веша или средство за чишћење мрља. Након тога их мало истрљајте и биће скоро као нове.




Не стављајте их у машину за прање веша

Иако је ово најлакши начин за чишћење белих патика, машина за веш заправо може да оштети или деформише материјал на њима.

Носите чарапе

Знамо да зној утиче на одећу и мења јој боју, али он исто тако делује и на материјал у патикама. Зато је важно да увек носите чарапе како би упиле сав зној.

Сада макар постоји толико избора, па ако сте навикли да носите патике без чарапа, пронађите оне које се неће видети.



Лепота&Здравље

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *