021: Активисти пробили ограде на планинарској стази на Фрушкој гори

1

Фрушка Гора (Фото: Wikimedia/Jovancavic)

Неколико стотина грађанских активиста се данас, као што је претходно најављено, окупило испред манастира Раковац и у склопу протестне акције на капијама које блокирају планинарску стазу на Фрушкој гори пресекли ланце и тако успели да прођу, јавља портал 021.рс.

Организатори су том приликом навели да планирају “ослобађање” планинарске стазе Нови Раковац-Змајевац, која је “због свеопштег инвеститорског напада на природу блокирана приватним капијама и оградама”.

Покрет “Одбранимо шуме Фрушке горе” претходно је саопштио да је та стаза, која је уписана у регистар Планинарског савеза Војводине, блокирана са две металне капије, као и да се сада налази у оквиру ограђеног дела Фрушке горе у приватном власништву.




“Желимо да пошаљемо поруку надлежним институцијама везану за невероватне нападе на природу Србије, на шуме, на реке, на ваздух, на све оно што је јавно добро. Порука је да је заиста крајње време да они почну да делају на начин који штити јавна добра и грађане, а не интерес инвеститора”, рекла је раније активисткиња Драгана Арсић из тог покрета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kомпанија Галенс саопштила је јуче да ће, “упркос наводима појединих медија да ће куповином парцела на Фрушкој гори тамошњи Национални парк и видиковац Kестен бити одузети од грађана” та природна добра “остати отворена за све љубитеље природе”.



021

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “021: Активисти пробили ограде на планинарској стази на Фрушкој гори

  1. https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/253641/FOTO-VIDEO-Aktivisti-probili-ograde-na-planinarskoj-stazi-na-Fruskoj-gori.html
    Врли представници државне банде купују новцем ( чију легалност порекла не могу ни у лудилу доказати ) јавна добра и тако пресецају, вандалишу шуму, стазе, прилазе језерима … ово је прави пример како одговорити на безочност корумпиране власти од локала до глобала.
    Браво за акцију!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *