НЕМА РАДОСНИЈИХ ОД “ДЕЛИЈА”! Црвена звезда је најпре дочекала СЈАЈНЕ ВЕСТИ везане за жреб, а онда је УЕФА одлучила ово!

0

(Фото: МН Пресс)

Црвена звезда се победом над Араратом (2:1) пласирала у групну фазу Лиге Европе, али то није једина добра вест која ју је задесила.

Недуго након што је екипа коју Дејан Станковић предводи извојевала победу над шампионом Јерменије, на неутралном терену у Никозији, прва добра вест тицала се данашњег жреба, на коме ће ФK Црвена звезда бити у другом, а не у трећем шеширу.

Друга је – да је УЕФА дозволила повратак навијача на трибине. Делимичан, али дозволила.

Наиме, Извршни одбор европске куће фудбала донео је решење да се за мечеве репрезентација и међународна клупска надметања под окриљем УЕФА дозволи да на трибинама буде до трећине гледалаца од капацитета стадиона.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уз то ограничење – постоје још два.

Најпре – у питању могу да буду само присталице домаћег клуба и, што је још важније из здравственог угла, публика сме на трибине само ако њене локалне власти то дозвољавају у склопу сопствених пандемијских мера.

“Мислим да ова наша одлука држи здравље навијача на првом месту. Разумно смо поступили и позивамо све љубитеље фудбала да се понашају одговорно. Од наших чланица, 27 њих је већ дозволило делимичан повратак навијача на утакмице”, подседио је председник УЕФА, Александер Чеферин, објављујући свету одлуку о “отварању капија” стадиона.

У Србији још увек није дозвољено одржавање фудбалских утакмица уз присуство публике, а како се ближи и вечити дерби, огласио се и члан пандемијског Kризног штаба, Предраг Kон, баш о тој теми.




Ипак, имајући у виду да се Лига Европе игра практично целе јесени – одлука УЕФА да се дозволи присуство навијача можда поново на истом месту “уједини” екипу црвено-белих и њене присталице, баш као што је то деценијама и био случај до марта 2020. и пандемијског ширења новог корона вируса.

Прочитајте још:  БРУКА! ПОЧЕЛА КУКЊАВА! Португалци траже да УЕФА казни Србију!

Подсетимо, жреб за групну фазу Лиге Европе на програму је данас, а црвено-бели су, услед неколико изненађења, сазнали да су јој баш ово – потенцијални ривали.



Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *