Најмоћнији природни напитак који све лечи: Не постоји тегоба код које неће бити од помоћи!

0
чај

(Фото: Shutterstock)

Чај од дудовог листа је један од начина да се искористе све предности које има ова чудесна воћка која се користи за прављење џемова, надева, чајева, сокова, вина…

Чај од дудовог листа је један од најмоћнијих ароматичних биљних напитака. Једноставно се припрема од свежих и осушених листова белог или црног дуда, док су његове здравствене благодети невероватне.

Дуд је пореклом из регија топле и суптропске климе као што сау Америка, Kина, Јапан и Централна Азија. Лист дуда садржи чак 18 есенцијалних аминокиселина, витамине и минерале попут калцијума, калијума, натријума, магнезијума и гвожђа.




Чај од дудовог листа је један од најбољих начина да се искористе све предности које има.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако направити чај од листа дуда?

У чајник ставите неколико свежих листова дуда или кашику сувог лишћа ове биљке. Додајте две шоље кључале воде у њега, па мешајте три до пет минута. Процедите лишће помоћу цедиљке, па додајте шећер или мед за бољи укус овог чаја.

Благодети дудовог чаја

Утврђене су невероватне здравствене користи које има чај од дудовог листа.

Због високог садржаја антиоксиданата, фитонутријената, витамина А и Ц, редовнок испијање овог чаја може да вас заштити од развоја малигних болести.

Антиоксиданти смањују штету нанету ћелијама процесом оксидације који се јавља у људском организму.




Осим тога, чај од листа дуда помаже у снижавању холестерола и триглицерида, а способан је и да спречи развој дијабетеса типа 2, јер има моћ да онемогући улазак вишка шећера у крвоток.

Према традиционалној кинеској медицини, овај напитак се од давнина користи у уклањању симптома прехладе попут повишене температуре, грознице, упале грла, кашља и црвених или болних очију.

Прочитајте још:  Тројица професионалних бициклиста у марту имала срчани удар, двојица умрла

Неке студије показале су да се свакодневном конзумацијом чаја од дудовог листа може спречити развој камења у бубрезима, па се он додаје као придружена терапија лековима за бубрежне болести.

Дуд је, иначе, препун витамина Ц и антиоксиданаса, који пружају људском имунитету моћну одбрану од инфекција и болести. Само једна шоља белог или црног дуда скоро да покрива дневне потребе за витамином Ц.



(Стил.курир.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *